Протест родитеља убијене дјеце из "Рибникара"

Родитељи убијене дјеце у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" су у уторак најавили протест за данас, скуп је заказан за 8:40 часова када је, како се сумња, дјечак (14) започео крвави пир у којем је у сриједу 3. маја ове године страдало десет особа, девет ученика и школски чувар. Најављена је и шетња до зграде Владе Републике Србије.

Босна и Херцеговина 29.11.2023 | 10:03
Протест родитеља убијене дјеце из "Рибникара"

Дио родитеља је покренуо иницијативу да школа постане Меморијални центар, док је други дио става да се само учионица и њен прилаз меморализују. Испред школе се налазе родитељи чија дјеца су страдала, ту су и грађани који су дошли да им искажу подршку, а присутно је и неколико полицајаца.

Протестна шетња је почела око 9 часова. Окупљени родитељи и грађани су упалили свијеће и оставили су цвијеће на улазу у школу. Иде се до зграде Владе Републике Србије гдје би родитељи страдале дјеце требало да се обрате.

"Желим да нам се обрате институције, нама родитељима је Меморијални центар посљедњи који нам је потребан. Нама не треба, потребан је друштву, то желимо да истакнемо као важну ствар. Мени Меморијални центар не треба, неће ми то вратити дијете.

Ова зграда је мјесто злочина и родитељи траже да се ово поново претвори у школу, овај улаз је улаз у којем су наша дјеца посљедњи пут ушла а изашла на другачији начин, и то треба да настави да буде улаз у школу?

Ово више није школа, зграда у којој је убијено 10 душа не може да буде школа. Не разумијем шта ту није јасно, Савјет родитеља као да се бори за зидове школе. Не разумијем потребу да се све гура под тепих и да наставимо као да се ништа није десило", рекла је мајка једне убијене дјевојчице.

(Мондо) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кап у мору

29.11.2023 10:17

Потпуно је оправдано и нормално мишљење да тај објекат у ком је на свиреп начин ликвидирано 10 људских бића не мозе више бити школски објекат. Штавише, моје је мишљење да се треба срушити и изградити меморијални простор на том мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

29.11.2023 10:27

Тешко овим људима, прошло је већ пола године и ништа се још није промијенило. Подршка родитељима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.11.2023 11:53

Тако је

Name

Подрска родитељима

29.11.2023 10:31

Не дао Бог никоме да надзиви своје дете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.11.2023 10:36

Сколу је требало затворити.Написти на њој спомен обиљезје настрадале дјеце све друго је не битно.Али како затворити приватну сколу и ко је власник ту има много пропуста.Подрска за родитеље настрадале дјеце а и оне који нису имали слуха и дали своју дјецу у зграду страве и узаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има Бога....

29.11.2023 11:12

Подрска несрецним породицама невине дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринути родитељ

29.11.2023 12:52

Неки дан је у једној бањалучкој основној сколи изасао снимак гдје ученик са капуљачом на глави прилази наставници која сједи за катедром и хвата је за главу и окреће према себи. Зена у шоку. Незваницно ради се о ученику седмог разреда. Страсно ста се десава и докле смо досли, бојимо се своје дјеце.

Name

Бозија воља

29.11.2023 11:26

Сколу порусити и направити нову,и просирити је, да би сто висе дјеце уцило и образовало се, неоптерецено насим глупостима. Свугдје у свијету се, назалост, десавају такве страсне ствари, али нигдје у свијету се не користе такве ситуације у политицке сврхе, као на насим просторима. Дјеци, нека је лака земља, и нека поцивају у вјецном миру, а родитељима да се смире, и да поред огромног губитка, ако је могуце, наставе да нормално зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циста глупост

29.11.2023 14:15

Па у свијету свугдје се десавају такве ствари па јел се праве меморојални центри... На ста би то лицило... Од туге ораве родитељи циркус.... Мада иза тога не стоје родитељи него зна се ко

ОДГОВОРИТЕ