Protest roditelja ubijene djece iz "Ribnikara"

Roditelji ubijene djece u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" su u utorak najavili protest za danas, skup je zakazan za 8:40 časova kada je, kako se sumnja, dječak (14) započeo krvavi pir u kojem je u srijedu 3. maja ove godine stradalo deset osoba, devet učenika i školski čuvar. Najavljena je i šetnja do zgrade Vlade Republike Srbije.

Bosna i Hercegovina 29.11.2023 | 10:03
Protest roditelja ubijene djece iz "Ribnikara"

Dio roditelja je pokrenuo inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi dio stava da se samo učionica i njen prilaz memoralizuju. Ispred škole se nalaze roditelji čija djeca su stradala, tu su i građani koji su došli da im iskažu podršku, a prisutno je i nekoliko policajaca.

Protestna šetnja je počela oko 9 časova. Okupljeni roditelji i građani su upalili svijeće i ostavili su cvijeće na ulazu u školu. Ide se do zgrade Vlade Republike Srbije gdje bi roditelji stradale djece trebalo da se obrate.

"Želim da nam se obrate institucije, nama roditeljima je Memorijalni centar posljednji koji nam je potreban. Nama ne treba, potreban je društvu, to želimo da istaknemo kao važnu stvar. Meni Memorijalni centar ne treba, neće mi to vratiti dijete.

Ova zgrada je mjesto zločina i roditelji traže da se ovo ponovo pretvori u školu, ovaj ulaz je ulaz u kojem su naša djeca posljednji put ušla a izašla na drugačiji način, i to treba da nastavi da bude ulaz u školu?

Ovo više nije škola, zgrada u kojoj je ubijeno 10 duša ne može da bude škola. Ne razumijem šta tu nije jasno, Savjet roditelja kao da se bori za zidove škole. Ne razumijem potrebu da se sve gura pod tepih i da nastavimo kao da se ništa nije desilo", rekla je majka jedne ubijene djevojčice.

(Mondo) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kap u moru

29.11.2023 10:17

Potpuno je opravdano i normalno mišljenje da taj objekat u kom je na svirep način likvidirano 10 ljudskih bića ne moze više biti školski objekat. Štaviše, moje je mišljenje da se treba srušiti i izgraditi memorijalni prostor na tom mjestu.

ODGOVORITE
Name

Roditelj

29.11.2023 10:27

Teško ovim ljudima, prošlo je već pola godine i ništa se još nije promijenilo. Podrška roditeljima!

ODGOVORITE
Name

Bl

29.11.2023 11:53

Tako je

Name

Podrska roditeljima

29.11.2023 10:31

Ne dao Bog nikome da nadzivi svoje dete.

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.11.2023 10:36

Skolu je trebalo zatvoriti.Napisti na njoj spomen obiljezje nastradale djece sve drugo je ne bitno.Ali kako zatvoriti privatnu skolu i ko je vlasnik tu ima mnogo propusta.Podrska za roditelje nastradale djece a i one koji nisu imali sluha i dali svoju djecu u zgradu strave i uzasa.

ODGOVORITE
Name

Ima Boga....

29.11.2023 11:12

Podrska nesrecnim porodicama nevine djece.

ODGOVORITE
Name

Zabrinuti roditelj

29.11.2023 12:52

Neki dan je u jednoj banjalučkoj osnovnoj skoli izasao snimak gdje učenik sa kapuljačom na glavi prilazi nastavnici koja sjedi za katedrom i hvata je za glavu i okreće prema sebi. Zena u šoku. Nezvanicno radi se o učeniku sedmog razreda. Strasno sta se desava i dokle smo dosli, bojimo se svoje djece.

Name

Bozija volja

29.11.2023 11:26

Skolu porusiti i napraviti novu,i prosiriti je, da bi sto vise djece ucilo i obrazovalo se, neoptereceno nasim glupostima. Svugdje u svijetu se, nazalost, desavaju takve strasne stvari, ali nigdje u svijetu se ne koriste takve situacije u politicke svrhe, kao na nasim prostorima. Djeci, neka je laka zemlja, i neka pocivaju u vjecnom miru, a roditeljima da se smire, i da pored ogromnog gubitka, ako je moguce, nastave da normalno zive.

ODGOVORITE
Name

Cista glupost

29.11.2023 14:15

Pa u svijetu svugdje se desavaju takve stvari pa jel se prave memorojalni centri... Na sta bi to licilo... Od tuge orave roditelji cirkus.... Mada iza toga ne stoje roditelji nego zna se ko

ODGOVORITE