Мокри и клизави коловози, возачи опрез због одрона

На већини путева у РС саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима. Упозоравамо на поледицу, посебно у вишим предјелима, као и на опасност од одрона.  Возачима савјетујемо да возе  опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, саопштено је из АМС РС.

Република Српска 29.11.2023 | 07:26
Мокри и клизави коловози, возачи опрез због одрона

На рег.путу РИИ Горња Чађавица-Љељенча, данас ће се изводити радови на санацији коловоза.Саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МИ-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РИ-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М ИИ-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута М-И 111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

Због извођења радова на реконструкцији дионице магистралног пута М-И 101 Александровац-Александровац (аутопут), измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 01.12.2023. године).

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, извршиће се привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Р-И 3103, Добој-Модрича, у мјесту Костајница у периоду од 20.09. до 20.12.2023. године.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на магистралном путу М-И 115, дионица Власеница-Хан Пијесак 1, а који ће трајати до 15.12.2023.

На магистралном путу М-И 115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

На регионалном путу Р-И 4104 дионица Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице аутопута Рача-Бијељина.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-И 101 Градишка-Нова Топола и М-И 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

За вријеме трајања радова на реконструкцији магистралног пута М-И 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље) измијењен је режим у одвијању саобраћаја (17.03. до 31.12.2023. године).

На регионалном путу П-ИИ 1502 дионица Приједор 3-граница РС/ФБиХ (Стара Ријека) долазиће до измјене у режиму саобраћаја због преласка радних машина преко наведеног пута. (16.03. до 31.12.2023.).

На магистралном путу М-И 102 Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу М-И 108 дионица Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Приједор, у периоду од 10.01. до 31.12.2023. долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице аутопута од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2. ( до 31.12.2023. године).

Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. 

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Р-И 4503 (Р-459), дионица С. Угљевик-Главичице, у рејону С. Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем М-И 113 (М-18) Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Напомињемо да се наведена забрана саобраћаја не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу П-И 2103 (Р-476) Укрина-Горња Вијака.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар