Mokri i klizavi kolovozi, vozači oprez zbog odrona

Na većini puteva u RS saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozoravamo na poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na opasnost od odrona.  Vozačima savjetujemo da voze  oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, saopšteno je iz AMS RS.

Republika Srpska 29.11.2023 | 07:26
Mokri i klizavi kolovozi, vozači oprez zbog odrona

Na reg.putu RII Gornja Čađavica-Ljeljenča, danas će se izvoditi radovi na sanaciji kolovoza.Saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova, do 31. decembra 2023. godine privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na magistralnom putu MI-105, na dionicama Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta RI-2102 Razboj-Rudanka.

Zbog neophodnih radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putnom pravcu M II-501 Prijedor 3-Koprivna. Vozače molimo da voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju (do 31.12.2023.).

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-I 111 Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja (do 19.12.2023. godine).

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji dionice magistralnog puta M-I 101 Aleksandrovac-Aleksandrovac (autoput), izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja (do 01.12.2023. godine).

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“ u mjestu Kostajnica, grad Doboj, izvršiće se privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta R-I 3103, Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica u periodu od 20.09. do 20.12.2023. godine.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova, doći će do izmjene režima saobraćaja postavljanjem saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M-I 115, dionica Vlasenica-Han Pijesak 1, a koji će trajati do 15.12.2023.

Na magistralnom putu M-I 115, dionica Han Pijesak 1-Han Pijesak 2 i dionica Han Pijesak 2-Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju. (do 31.12.2023. godine).

Na regionalnom putu R-I 4104 dionica Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice autoputa Rača-Bijeljina.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje poslovnog objekta (benzinske stanice) na odmaralištu Lužani zapad na auto putu E-661 Gradiška –Banja Luka.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-I 101 Gradiška-Nova Topola i M-I 102 Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-I 111, dionica Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja (17.03. do 31.12.2023. godine).

Na regionalnom putu P-II 1502 dionica Prijedor 3-granica RS/FBiH (Stara Rijeka) dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko navedenog puta. (16.03. do 31.12.2023.).

Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na magistralnom putu M-I 108 dionica Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor, u periodu od 10.01. do 31.12.2023. dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice autoputa od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice autoputa od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2. ( do 31.12.2023. godine).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. 

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu R-I 4503 (R-459), dionica S. Ugljevik-Glavičice, u rejonu S. Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-I 113 (M-18) Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu P-I 2103 (R-476) Ukrina-Gornja Vijaka.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar