"Наша листа има три одсто више од осталих заједно"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да све изборне листе на републичким изборима, сем Савеза војвођанских Мађара(СВМ), тренутно имају, према његовим подацима, три и по до четири одсто мање него листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Србија 27.11.2023 | 13:27
"Наша листа има три одсто више од осталих заједно"

"То је врло близу. Ако би они у наредних 20 дана успели да преокрену три одсто више, а ми три одсто мање, они би били у предности за један, два одсто и онда бисмо ми са СВМ били на ивици можемо ли да направимо ту владу или не можемо", рекао је Вучић током обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

Што се тиче београдских избора, Вучић је рекао да су се ствари много промениле.

"Сада смо на ивици, видећемо како ће да иде са десничарским странкама, ко ће ући у градски парламент. Ми смо свакако, од пре месец дана, по први пут испред листе Драгана Ђиласа. Они су били испред нас неколико месеци и верујем да људи виде ко шта ради и колико ради и верујем да ће и ту резултат бити добар. Не буде ли, први ћемо им  честитати и пожелети успех у раду свима који су нас победили. И на нивоу Републике и на нивоу Београди и сваког другог града и општине у Србији", поручио је Вучић.

Додао је да ће једина валидна и важна процена биће изјашњавање грађана.      

"Ја могу о њима да причам колико хоћете. Наљутили би се многи, распршили би им се снови. Али ја то не волим да радим, не зато што их немамо, јер сада радимо истраживања сваког дана. Важно је да људи не мисле да је крај и да су ствари завршене. Људи морају да знају да је та битка веома неизвесна", рекао је Вучић.

Како је додао, биће великих последица по грађане ако опозиција после избора буде формирала техничку владу.

"Људи мисле да је све ово дато и да ће бити боље. Не,  биће боље ако будете имате оно руководство које се борило за вас, а ако не будете имали, вратиће нас експресно у прошлост у време њихове владавине, катанчења фабрика и њиховим међусобних размирица. Они  причају о техничким владама и годину дана неће ништа суштински да раде, осим да се боре за власт", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће за седам дана изаћи књига са 2.100 јавних личности које су подржале листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане", али је изразио забринутост да ће они бити на мети бруталне критике дела јавности.

"Сетите се како је прошао Јанко Типсаревић или Дејан Томашевић, свако ко се усудио да слободно мисли, супротно од оних који за себе мисле да су елита и много паметни", рекао је Вучић.

Председник је током присуства обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци навео да се нада да ће азербејџанска компанија "Азвирт" посао обавити на најбољи могући начин и захвалио се представницима те компаније који су присуствовали обиласку.

Вучић је на коментар да је поменуо да се притисци врше на Србију када је реч о КиМ, рекао да је то што је рекао мање од онога како то изгледа стварно.

"Ја не знам што бих коментарисао њихове међусобне сукобе и изјаве једних против других. Да ми се било шта допало у програму 'Србије против насиља' или како се то већ назива, подржао бих, а будући да ми се ништа није допало јер програм немају, а цео програм и планови ми се своде само на мржњу и вику, дреку и ништа друго, наравно да нисам", рекао је Вучић коментаришући то што је Владимир Гајић из Народне странке за првог на листи Драгана Ђиласа Радомира Лазовића рекао да је његов став "директан, противуставан, правно насилнички и неувијен позив на издају".

Додао је да шта год да их питају, они на то одговор немају.

"Што се тиче Косова и Метохије, што се тиче односа и према геополитици, али много више што се тиче односа према свим унутрашњим питањима мислим да је њихова политика изузетно лоша и ја то као председник Републике, а наравно имам право и као члан једне политичке организације, да такав свој став искажем јавно и да људима у Србији кажем шта је то што о томе стварно мислим", навео је Вучић.

Истакао је да је свеједно за кога гласате, јер према речима Вучића, за кога од њих да гласате, гласате за Драгана Ђиласа.

"Њихово заједничко деловање ће се свести на то да ће да држе заједничке митинге негде испред и да објашњавају народу да су покрадени и да су медији били овакви и онакви, пошто ће поново да изгубе изборе", рекао је Вучић.

Поред председника, присутни су и представници азербејџанске компаније "Азвирт", министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор Коридора Србије Александар Антић. 

(Тањуг) Фото: Курир/ Ненад Костић

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ре

27.11.2023 16:27

Убиједио си нас. Све ти вјерујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

27.11.2023 17:13

Постајеш ко овај наш. Само прича и драматургија. Мада свака част на глуми и више си елоквентнији него Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

27.11.2023 17:28

Е сто је цовјек ,,паметан"...ма све зна и унапријед ста це бити, да це они протестовати и кукати да су покрадени... Сто знаци да це и бити велике крадје... Казе они неце ниста радити...а он као ради, а само ода по телевизијама да тамо трабуња, мијеса цварке И ода по овим митинзима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имре

27.11.2023 17:55

Радикалска посла, лаз подвала превара јад и цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

27.11.2023 18:00

Овај зна резултате избора прије избора. Само демократки, па ко кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

27.11.2023 22:12

Он ти је као цнн све зна прије него се И деси

Name

небојса

27.11.2023 18:31

Најприје трба скоцити , па реци оп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нејасно

27.11.2023 20:30

А што стално народ страши са тим Ђиласом..??!! Је ли тај Ђилас стварно тако гадан, лош, кваран..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

28.11.2023 06:55

Како иде угаљ из РС?

ОДГОВОРИТЕ