"Спремни смо на продужење примирја, али послије..."

Израелски премијер Бењамин Нетањаху саопштио је вечерас да је у телефонском разговору рекао америчком председнику Џоу Бајдену да је отворен за продужење примирја са Хамасом, али да је поновио да ће се, када се оно заврши, копнена операција Израелских оружаних снага (ИДФ) у Појасу Газе наставити пуном снагом.

Србија 27.11.2023 | 08:05
"Спремни смо на продужење примирја, али послије..."

"Довели смо куц́и још једну групу талаца, деце и жена, и дирнут сам у дубину срца, као и цела нација, када видимо да су се породице поново спојиле", рекао је он у видео изјави.

Нетањаху је навео да је са Бајденом разговарао о ослобађању талаца, посебно девојчице са америчко-израелским држављанством Авигајл Идан.

"Каква је радост видети је са нама. Али с друге стране, каква туга што се врац́а у стварност без родитеља", рекао је Нетањаху, преноси Тајмс оф Израел.

Он је истакао да се садашње четвородневно примирје може продужити како би се омогуц́ило ослобађање више талаца "за сваки дан још 10".

"На крају споразума врац́амо се пуном снагом да остваримо своје циљеве: уништимо Хамас, осигурамо да се Газа нец́е вратити на оно што је била и наравно да ослободимо све наше таоце. Сигуран сам да ц́емо успети у овој мисији јер немамо другог избора", поручио је он.

Палестински покрет Хамас позвао је раније данас на продужење примирја са Израелом и након договорена четири дана, како би, како су навели, се повећао број ослобођених.

(Тањуг) Фото: АП/Ариел Сцхалит

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Xx

27.11.2023 08:12

То је цудна нација они су исуса разапели

ОДГОВОРИТЕ
Name

р,Xx

27.11.2023 10:41

Ако си сигуран да је то истина.засто си гледао сто га ниси спасио сељаце.

Name

Биљана

27.11.2023 08:22

Заиста је невјероватно, да обје стране држе дјецу и жене као таоце, цијели свијет то посматра и ћути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеалноО

27.11.2023 10:04

То што Израел држи таоце годинама без подизања оптужнице СВИЈЕТ НЕ ЖЕЛИТ ДА ВИДИ

Name

Дијагноза

27.11.2023 08:35

Дирнут си у дубину срца кад спојиш 11 породица а кад побијеш хиљаду дира ли те то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

27.11.2023 09:14

Сад тек схватам,зашто сте као народ оууђени да вјечно лутате,а никад земљу не нађете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

27.11.2023 10:03

Онису Америцка земља они ниста неодлуцују. А ово сад стосе догодили свису криви а посебно хамас којије први усао у Израел и иврсијо масакр. Да то нису урадили неби било ово стосу сад добили и бог зна стаце јос презивјети.

Name

Заробљеник

27.11.2023 11:04

У каквом свијету живимо дај бозе да опстанемо на овој земљи!! Оптимизам који ипак постоји јесте тај да су у скоро цијелом свијету схватили ко су Израелци ( наравно је сви) и ко је ја власти у тој држави (окупирана територија).Када Хамаз уније или кидапује жене и дјецу, онда је то страшно . Када то Израел ради годинама онда је то нормално. Навикли смо већ то годинама да израелска војска уђе убије, похапси кога хоће из Газе или wест Банк. Све ове сто су вратили из Израелских затвора могу опет следеце недеље погапсити. Ко ће ин у томе спријечити ? Бобардобание болница, школа , избјегличких кампова, цивилних објеката!!!

ОДГОВОРИТЕ