"Spremni smo na produženje primirja, ali poslije..."

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je večeras da je u telefonskom razgovoru rekao američkom predsedniku Džou Bajdenu da je otvoren za produženje primirja sa Hamasom, ali da je ponovio da će se, kada se ono završi, kopnena operacija Izraelskih oružanih snaga (IDF) u Pojasu Gaze nastaviti punom snagom.

Srbija 27.11.2023 | 08:05
"Spremni smo na produženje primirja, ali poslije..."

"Doveli smo kući još jednu grupu talaca, dece i žena, i dirnut sam u dubinu srca, kao i cela nacija, kada vidimo da su se porodice ponovo spojile", rekao je on u video izjavi.

Netanjahu je naveo da je sa Bajdenom razgovarao o oslobađanju talaca, posebno devojčice sa američko-izraelskim državljanstvom Avigajl Idan.

"Kakva je radost videti je sa nama. Ali s druge strane, kakva tuga što se vraća u stvarnost bez roditelja", rekao je Netanjahu, prenosi Tajms of Izrael.

On je istakao da se sadašnje četvorodnevno primirje može produžiti kako bi se omogućilo oslobađanje više talaca "za svaki dan još 10".

"Na kraju sporazuma vraćamo se punom snagom da ostvarimo svoje ciljeve: uništimo Hamas, osiguramo da se Gaza neće vratiti na ono što je bila i naravno da oslobodimo sve naše taoce. Siguran sam da ćemo uspeti u ovoj misiji jer nemamo drugog izbora", poručio je on.

Palestinski pokret Hamas pozvao je ranije danas na produženje primirja sa Izraelom i nakon dogovorena četiri dana, kako bi, kako su naveli, se povećao broj oslobođenih.

(Tanjug) Foto: AP/Ariel Schalit

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Xx

27.11.2023 08:12

To je cudna nacija oni su isusa razapeli

ODGOVORITE
Name

r,Xx

27.11.2023 10:41

Ako si siguran da je to istina.zasto si gledao sto ga nisi spasio seljace.

Name

Biljana

27.11.2023 08:22

Zaista je nevjerovatno, da obje strane drže djecu i žene kao taoce, cijeli svijet to posmatra i ćuti.

ODGOVORITE
Name

RealnoO

27.11.2023 10:04

To što Izrael drži taoce godinama bez podizanja optužnice SVIJET NE ŽELIT DA VIDI

Name

Dijagnoza

27.11.2023 08:35

Dirnut si u dubinu srca kad spojiš 11 porodica a kad pobiješ hiljadu dira li te to?

ODGOVORITE
Name

Ipe

27.11.2023 09:14

Sad tek shvatam,zašto ste kao narod ouuđeni da vječno lutate,a nikad zemlju ne nađete.

ODGOVORITE
Name

Xxx

27.11.2023 10:03

Onisu Americka zemlja oni nista neodlucuju. A ovo sad stose dogodili svisu krivi a posebno hamas kojije prvi usao u Izrael i ivrsijo masakr. Da to nisu uradili nebi bilo ovo stosu sad dobili i bog zna stace jos prezivjeti.

Name

Zarobljenik

27.11.2023 11:04

U kakvom svijetu živimo daj boze da opstanemo na ovoj zemlji!! Optimizam koji ipak postoji jeste taj da su u skoro cijelom svijetu shvatili ko su Izraelci ( naravno je svi) i ko je ja vlasti u toj državi (okupirana teritorija).Kada Hamaz unije ili kidapuje žene i djecu, onda je to strašno . Kada to Izrael radi godinama onda je to normalno. Navikli smo već to godinama da izraelska vojska uđe ubije, pohapsi koga hoće iz Gaze ili west Bank. Sve ove sto su vratili iz Izraelskih zatvora mogu opet sledece nedelje pogapsiti. Ko će in u tome spriječiti ? Bobardobanie bolnica, škola , izbjegličkih kampova, civilnih objekata!!!

ODGOVORITE