Важно је да имамо апсолутну већину како би наставили да градимо земљу

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је њему важно да листа чији је носилац има апсолутну већину да би могли да спроведу програм и граде земљу, да повећавају плате и пензије, док опозиција хоће техничку владу, јер неће ничим да се баве, осим прогона оних који другачије мисле. 

Србија 26.11.2023 | 22:14
Важно је да имамо апсолутну већину како би наставили да градимо земљу

Он је гостујући на Пинку рекао да је глас за било коју листу, глас за Драгана Ђиласа. 

"Данас је сасвим јасно и то је фер. Они сви кажу да ће да иду са листом "Србија против насиља", коју води Драган Ђилас, све насилник до насилника на тој листи. Не причам о народу, већ о онима који су у јавности", рекао је Вучић. 

Он је прокоментарисао изјаву опозиције да после избора треба да буде формирана техничка влада коју чине листа "Србија против насиља" и стране националне опозиције и изјаву Милоша Јовановића који је рекао да "Србија није ни Ђиласова ни Вучићева", а на крају би ипак после избора сарађивао на "рушењу" Александра Вучића, рекао да је то у реду и да је добро што су то рекли. 

"Они су близу победе, близу формирања власти и то је у реду и добро да су људима рекли. Мислим да је нешто друго важно да људи примете, ја сам вечерас говорио због чега је мени важно да имамо апосолутну већину - да спроводимо програм, да градимо земљу, да обезбедимо свакој мајци, супрузи и сестри да имају мамограф, скенер и ултразвук. Да имају сваки неопходан апарат у Србији да лечи себе и децу, и за сваког мушкарца такође", рекао је Вучић. 

Он је додао да је за њега важно да се граде болнице, стадиони, путеви музеји, да расту плате и пензије. 

"Милош Јовановић каже да то није неки вредносни став, хвала му што је закључио да све што је говорио нема вредносни став, сва њихова политика", додао је он. 

Он је додао да су за њега важни вредносни ставови и то опозиција нема. 
 

"Политика је за мене ствар принципа, ствар дела које остављате иза себе. Шта радите за интересе грађана, шта радимо за људе", рекао је он. 

 Додао је да је за време претходне власти 85 земаља признало независност Косова, док је за време "великог издајника Вучића" 28 повукло признање. 

"Они 'де фацто' спроводе политику одвојено од Србије, од 2008. године сасвим, пре тога делимично. Сваком ко дође после мене биће све теже и теже, уколико не дође до великих промена у свету", додао је он. 

Он је додао да ниједан странац не доноси одлуку о Србији, већ грађани који живе у Србији. 

"Народ Србије - Мађари, Срби, Русини, Македонци, сви који живе у њој одлучују о њеној будућности. Нико ко није држављанин не одлучује", рекао је он. 

(Тањуг) Фото: Пинк принтскрин 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мих бих

27.11.2023 05:00

Мислим да ти аутопутеви су пре потребни западу него нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

27.11.2023 08:52

Аутопутева финансира европска унија и у Бих и у Србији

Name

Ре

27.11.2023 16:43

Апсолутна већина је тиранија мањине над већином. Ту нема ни д од демократије.

Name

Ацо брацо

27.11.2023 06:46

Љубим те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

27.11.2023 09:29

Неће бити тешко остварити апсолутну већину против ових кретенчина из импотентне опозиције. Само напред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

27.11.2023 18:12

Чуј то, опозиција другачије мисли! А како ће другачије,ја сам за опизицију нека се доказу, треба им дати шансу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јао, јао зец се диви

28.11.2023 08:35

Ово са "дрзављанима" му је да цовек поверује.

ОДГОВОРИТЕ