Važno je da imamo apsolutnu većinu kako bi nastavili da gradimo zemlju

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je njemu važno da lista čiji je nosilac ima apsolutnu većinu da bi mogli da sprovedu program i grade zemlju, da povećavaju plate i penzije, dok opozicija hoće tehničku vladu, jer neće ničim da se bave, osim progona onih koji drugačije misle. 

Srbija 26.11.2023 | 22:14
Važno je da imamo apsolutnu većinu kako bi nastavili da gradimo zemlju

On je gostujući na Pinku rekao da je glas za bilo koju listu, glas za Dragana Đilasa. 

"Danas je sasvim jasno i to je fer. Oni svi kažu da će da idu sa listom "Srbija protiv nasilja", koju vodi Dragan Đilas, sve nasilnik do nasilnika na toj listi. Ne pričam o narodu, već o onima koji su u javnosti", rekao je Vučić. 

On je prokomentarisao izjavu opozicije da posle izbora treba da bude formirana tehnička vlada koju čine lista "Srbija protiv nasilja" i strane nacionalne opozicije i izjavu Miloša Jovanovića koji je rekao da "Srbija nije ni Đilasova ni Vučićeva", a na kraju bi ipak posle izbora sarađivao na "rušenju" Aleksandra Vučića, rekao da je to u redu i da je dobro što su to rekli. 

"Oni su blizu pobede, blizu formiranja vlasti i to je u redu i dobro da su ljudima rekli. Mislim da je nešto drugo važno da ljudi primete, ja sam večeras govorio zbog čega je meni važno da imamo aposolutnu većinu - da sprovodimo program, da gradimo zemlju, da obezbedimo svakoj majci, supruzi i sestri da imaju mamograf, skener i ultrazvuk. Da imaju svaki neophodan aparat u Srbiji da leči sebe i decu, i za svakog muškarca takođe", rekao je Vučić. 

On je dodao da je za njega važno da se grade bolnice, stadioni, putevi muzeji, da rastu plate i penzije. 

"Miloš Jovanović kaže da to nije neki vrednosni stav, hvala mu što je zaključio da sve što je govorio nema vrednosni stav, sva njihova politika", dodao je on. 

On je dodao da su za njega važni vrednosni stavovi i to opozicija nema. 
 

"Politika je za mene stvar principa, stvar dela koje ostavljate iza sebe. Šta radite za interese građana, šta radimo za ljude", rekao je on. 

 Dodao je da je za vreme prethodne vlasti 85 zemalja priznalo nezavisnost Kosova, dok je za vreme "velikog izdajnika Vučića" 28 povuklo priznanje. 

"Oni 'de facto' sprovode politiku odvojeno od Srbije, od 2008. godine sasvim, pre toga delimično. Svakom ko dođe posle mene biće sve teže i teže, ukoliko ne dođe do velikih promena u svetu", dodao je on. 

On je dodao da nijedan stranac ne donosi odluku o Srbiji, već građani koji žive u Srbiji. 

"Narod Srbije - Mađari, Srbi, Rusini, Makedonci, svi koji žive u njoj odlučuju o njenoj budućnosti. Niko ko nije državljanin ne odlučuje", rekao je on. 

(Tanjug) Foto: Pink printskrin 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mih bih

27.11.2023 05:00

Mislim da ti autoputevi su pre potrebni zapadu nego nama

ODGOVORITE
Name

Da

27.11.2023 08:52

Autoputeva finansira evropska unija i u Bih i u Srbiji

Name

Re

27.11.2023 16:43

Apsolutna većina je tiranija manjine nad većinom. Tu nema ni d od demokratije.

Name

Aco braco

27.11.2023 06:46

Ljubim te

ODGOVORITE
Name

Tito

27.11.2023 09:29

Neće biti teško ostvariti apsolutnu većinu protiv ovih kretenčina iz impotentne opozicije. Samo napred!

ODGOVORITE
Name

Boba

27.11.2023 18:12

Čuj to, opozicija drugačije misli! A kako će drugačije,ja sam za opiziciju neka se dokazu, treba im dati šansu..

ODGOVORITE
Name

Jao, jao zec se divi

28.11.2023 08:35

Ovo sa "drzavljanima" mu je da covek poveruje.

ODGOVORITE