Данас вјетровито и хладно вријеме с падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује облачно, вјетровито и хладно вријеме са падавинама.

Босна и Херцеговина 25.11.2023 | 09:25
Данас вјетровито и хладно вријеме с падавинама

Падавине се очекују у брдско-планинским предјелима, уз пораст сњежног покривача, а током дана ће уз захлађење киша прећи у сусњежицу и снијег понегдје и у нижим предјелима. Увече ће падавине постепено престати у већини предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити умјерен, на југу и планинама јак сјеверни.

Највиша дневна температура ваздуха од два до шест, на југу до 11, у вишим предјелима око нула степени. Због захлађења температура ваздуха увече ће температура ваздуха бити од минус честити до два, на југу до пет, а у вишим предјелима до минус осам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом, у вишим подручјима и на планинама са сусњежицом и снијегом.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Хан Пијесак минус четири, Чемерно, Бјелашница, Гламоч минус два, Соколац минус један, Бугојно, Јајце, Ливно, Зеница нула, Бихаћ, Дрвар, Сарајево један, Бањалука, Добој, Тузла два, Бијељина, Брчко, Сански Мост три, Билећа, Мостар шест степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску је 12 центиметара, на Сокоцу пет, на Мраковици и у Кнежеву три, у Калиновику, на Чемерну и у Сребреници један центиметар.

У протекла 24 часа највише падавина забиљежено је у Билећи 74 литра по метру квадратном, Требињу 53, Чемерну 38, Фочи и Рудом 26 литара по метру квадратном.

(Срна) Фото: Пиxелс

Коментари / 0

Оставите коментар