Правни заступници упозоравају: Не нарушавајте лични углед и част Сташе Кошарца

Посланици клуба СДС - ПДП - Листа за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ покренули су прије неколико дана иницијативу за смјену министра спољне трговине и економских односа БиХ, Сташе Кошарца, због како они наводе, насиља над женама.

Република Српска 24.11.2023 | 12:02
Правни заступници упозоравају: Не нарушавајте лични углед и част Сташе Кошарца

Потписници ове иницијативе сматрају да Сташа Кошарац због повезивања са породичним насиљем, није морално прихватљив да буде на челу Министарства вањске трговине и економских односа и да врши функцију замјеника предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

Но, сада је услиједила и реакција правних заступника Сташе Кошарца.

“Као пуномоћници господина Сташе Кошарца, актуелног министра спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине, а трагом информација у вези са наводним насиљем у породици, које је у јавност пласирала његова бивша супруга госпођа Сања Кошарац рођ. Станковић, овом приликом желимо обавијестити јавност да се против нашег манданта не води кривични поступак пред надлежним Окружним јавним тужилаштвом у Источном Сарајеву, као ни пред било којом другом правосудном институцијом”, навели су у званичном саопштењу.

Потом су додали:

“Прије свега истичемо да су апсолутно нетачне информације које је гђа. Сања Кошарац рођ. Станковић пласирала у јавном простору, а према којима је гдин. Сташа Кошарац наводно учинилац кривичног дјела Насиља у породици или породичној заједници, почињеног према њој. Неспорна чињеница је да је гђа. Сања Кошарац рођ. Станковић, дана 29.12.2020. године против гдина. Сташе Кошарца поднијела кривичну пријаву надлежном Тужилаштву у којој га је сумњичила за извршење кривичног дјела Насиља у породици или породичној заједници.

Након спроведене процедуре у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске и у складу са темељним принципима владавине права Европске конвенције за заштиту људских права, надлежно Тужилаштво је 07.07.2022. године донијело Наредбу о непровођењу истраге против гдина. Сташе Кошарца, из разлога што је из пријаве и пратећих списа било очигледно да пријављено дјело није кривично дјело. Наведене чињенице и околности гђа. Сања Кошарац рођ. Станковић не саопштава у јавности, те свјесно, а са циљем узроковања штете нашем манданту, ствара привид да је она жртва, те јавност, грађане и носиоце политичких функција доводи у заблуду да се ради о жртви породичног насиља”.

Између осталог, додали су како је предметна тужилачка одлука Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву коначна.

“Наведено се свакако може провјерити и код надлежног Тужилаштва. Додатно, желимо указати на чињеницу да је за гдин. Сташу Кошарца, прије именовања на позицију министра спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине у мандату 2022 – 2026. године, утврђено да испуњава све потребне услове за избор прописане одредбама Закона о Савјету министара БиХ и Изборног закона Босне и Херцеговине. Наведени услови се, између осталог, односе на то да против гдина. Сташе Кошарца није изречена казна за кривично дјело, те да против њега није потврђена оптужница. Поменуте провјере су, у складу са позитивним законским прописима, извршиле Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) и Централна изборна комисија БиХ.

У коначници истичемо да с обзиром на специфичну породичну ситуацију, те не желећи да додатно виктимизује своју малољетну дјецу у околностима чињенице развода брака, гдин. Сташа Кошарац свјесно није хтио реагирати на пласиране дезинформације у јавности. Напомињемо да на страни гдина. Сташе Кошарца апсолутно не постоји бојазан од покретања поступака који се на трагу пласираних дезинформација покушавају покренути против њега, како из разлога пуног повјерења у принципе владавине права, те повјерења у надлежне институције.

С тим у вези посебно напомињемо да ће гдин. Сташа Кошарац против свих оних који трагом пласираних дезинформација покушавају истог дифамирати у јавности, те стварају утисак да се ради о истинитим информацијама и чињеницама, те који те неистините информације, стварајући атмосферу јавног линча, покушавају искористити као средство политичког и сваковрсног другог обрачуна са њим и његовим политичким радом, а којим радњама се у коначници нарушава његов неспорни лични углед и његова част, покренути поступке ради заштите и остваривања права која му по позитивноправним прописима у Босни и Херцеговини припадају”, закључено је у саопштењу.

Правни заступници министра Кошарца су Ален Накић и Џемо Хаџиомерагић из Сарајева.

(Н1) Фото: Н1

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Мики

24.11.2023 12:05

Тако је!Сташа је поштен и вриједан човјек.Коме смета његов успјех?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2023 15:22

Мики, јеси ли при себи или требаш стручну помоћ? Корона журку нисмо заборавили чији је актер био Клошарац. Цијела сарајевска регија зна да је тукао жену. Овако изгледа држава у којој бахати и покварени владају, а будале их подржавају. Највећа опасност за свако друштво су привилегиране будале.

Name

За Ре

24.11.2023 19:48

Ок није требао бити на корона журки, али ко си ти да се представљаш као нека морална вертилала па онда њему нешто спочитаваш!? Знаш ко си ти?! Ти си једно голо говно!

Name

Ропе

24.11.2023 22:41

Његовој зени смета! Сметају јој и фелуге по глави, а богами и модрице по ледјима. А тај педерико патуљакис је комплекс који хода! Треба га у бугарски затвор да му гасе главице по глави, сто це му се сигурно допасти.

Name

бања лука

24.11.2023 12:05

"Лични Углед" му нарушавају, како се може нарушити нешто што не постоји, молим подучите ме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бања лука

24.11.2023 15:32

Колико мораш бити јадан да као тужилац браниш насилника и лопова умјесто да га ухапсиш истог момента. Да ли су их родитељи слали у школу и одрицали се свега због школовања да би им дјеца данас били слуге клошара и криминалаца?

Name

Брано Томић-Глоговац

24.11.2023 12:07

Зар Косарац има лицни углед?Да има угледа и образа и он и сеф му који је рекао да це га сменити након корона зулке када су народ стерали у куце и казне наплацивали ономе ко изадје на улицу а оне проводио на зуркама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим

24.11.2023 12:10

Какву цаст има неко ко је насилник и лопов?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

24.11.2023 12:11

Хаха, правни заступници из политицког Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

24.11.2023 12:11

Јел се неко овдје за......еПа да сутра Кошарац удари аутом неко дијете и дијете а умре ракли би да нема кривичне одговорности јер се дијее само бацило под аутоТакав нам је суд све судије ћланови СНСД.а

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИРОДНИ ГОСПОДИН

24.11.2023 12:11

"Лични углед и част Сташе Кошарца...", који је иначе један фини и природни господин...хаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОЊА

24.11.2023 12:14

ЦИМ ЈЕ ОН ДИГАО РУКУ НА ЗЕНУ ОН НЕМА ЦАСТ НИ УГЛЕД..СРАМ ГА БИЛО.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

24.11.2023 12:18

Е моји Алене и Дземо... Иста сте ви група као корона хроницни алкос... Ал сте рјецити у покусају да заститите свог манданта од оних који покусавају дифамирати његов неупитни углед И цаст... Јоооој

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛАКО

24.11.2023 12:18

ДОЦИ ЦЕ ДАН КАД ОВА КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ,КОЈОЈ КОСАРАЦ ПРИПАДА ,НЕЦЕ БИТ НА ВЛАСТИ. ПА ЦЕ И КОСАРАЦ И ОСТАЛИ ПЛАТИТИ ЗА СВЕ СТО СУ РАДИЛИ ПОД ЗАСТИТОМ ДРЗАВЕ. А ВИ ЛЕСИНАРИ ЗНАТЕ КАО И СВИ ,ДА ЈЕ ТАЦНО СВЕ СТО ЈЕ ГОСПОДЈА РЕКЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ПОЛАКО

24.11.2023 19:59

Тачно тако .Али са њима и судије у затвор.Ево примјера из Италије -не знам тачно ,али око 2200 година затвора ,за мафију која није дала дисати народу .3 године био судски процес.Часне судије добиле (нормално ) заштиту.Некако то буди наду ,али остаје сумња на изборе који се краду,јер ни туриста(како га баја зове),ни остали што нас сатиру ,не нуде помоћ! Док тенк не однесе ...нема наде.Народ треба бити одлучнији.

Name

Ста

24.11.2023 12:20

Јел треба насилника стити или реци оно сто он јесте, а јест насилник ,лопов и битанга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

24.11.2023 12:23

Обе ствари су смјешне! Опозиција се као сикира за његову бившу жену..... А они спомињу блаћење његовог "угледа и части!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који

24.11.2023 12:23

фићфирић, његова је ствар што је осравио жену, али понашање његово, сјећате се банчења за вријеме забране због цороне, је за сваку осуду. Треба сачекати опет ће он нешто урадити, такав је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калимеро

24.11.2023 12:27

Сви становници Источног Сарајева знају да је Сања све истинито изнијела у јавност а СНСД штити своје чланове јер их је већина слична Сташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукач

24.11.2023 12:32

Зашто га онда не брани адвокат из РС...???? Али само да знате и брат му је оставио жену која је тешко болесна и отишао да живи с другом када се разболила...тако да су иста говна и овај накарадни правно безбједносни "угођај у РС " се неће задуго окончати и престати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx

24.11.2023 12:33

Дајте молим вас царсија је мала

ОДГОВОРИТЕ
Name

и

24.11.2023 12:38

поред тога што је називао Р.Српску,шумском?Јеболи вас он у дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

24.11.2023 12:39

Јебо државу са оваквим људима који имају овакав углед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта 🤣

24.11.2023 12:45

Како је могуће некоме нарушити углед,он је то сам себи давно нарушио својим опијањем и млачењем празне сламе... аТерорисање и не поштивање жене и породице.А како онда може неког странца поштовати.Клошар без мозга...Тјерајте то нек дјеца и жена продишу мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монти пајтон

24.11.2023 12:47

Хахаха..наслов...бухаха ..скец над скецевима ..косарац и цаст ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

24.11.2023 12:49

Сумњам да његова супруга лаже када је у потању малтретирање дотичног, када је могао да остави породицу не искључујем могућност да их је и малтретирао. Ко је код нас видео часног политичара а да је владајућем режиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

24.11.2023 12:50

Која спрдацина. Суд одбио оптузницу за насиље у породици,само зато сто је на функцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закључак

24.11.2023 12:52

Не играјте се са "Владавином права у РС " , друго " Част и углед " , наздравље , адвокат има Бисмилај 😀

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

24.11.2023 12:52

Углед,ххаха добар виц,марисао жену,крао цигле цркве,дернечи док су грађани затворени по кућама.Е чуј Кошарац и углед у истој реченици.ПАРАДОКС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потпуно

24.11.2023 12:53

Се слазем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

24.11.2023 12:54

Клосарац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

24.11.2023 12:59

Цуј нарусава се лицни углед једног обицног фићфирића цији имовински картон да се провјери наведени би у нормалној дрзави добио најмање 20 година у Синг Сингу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

24.11.2023 13:03

Косарсц је сељацина и папак а супруга ниста боља од њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје

24.11.2023 13:05

надје адвокате Алена и Дзему хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риплиииии

24.11.2023 13:05

Ха ха морал ,о чему ови причају,човек.бахат из очију,говора,понашања. му.се.то види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоцак

24.11.2023 13:08

Кошарцу не могу ништа.Па је ли истукао Сању за славу Станкивића код њезиних кући,а њезин брат Арчи био у приземљу и ћутао.И поврх свега тога изврно Кошарац славски сто и сви ћутали.Од Милића који је одборник у скупштини општине испред СНСД_а до брата Сањинох,и свих гостију.Умјесто да су умлатили дотичног јоŝ му се извињавали Сања звана Цоки није лоша особа,али знала је за кога се удаје.На крају напредовала је и њезина породица и она на рачун Кошарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

24.11.2023 17:46

Цовјеце ста ти писес? Србенда млати по славама и изврце столове... Па је ли то могуце...? И та србенда брани и стити интересе нас Срба? Е јадни смо га ми...

Name

Xxx

24.11.2023 13:11

Гдје му је углед ја га не видим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас Г.

24.11.2023 13:20

Извињавамо се госпон Клосарцу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

24.11.2023 13:25

Нико не може штетити другом, колико себи чобјек сам, и углед и ласт, мислим да са моралом сви водићи су скренули, и ненормално узели за нормално, питај бога и види јеси ли ту раван, јер то је нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

24.11.2023 13:27

Сад ће Руменко и екипа добити по гузици (џепу)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.11.2023 13:29

Од куд њему лични углед и част?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Густав

24.11.2023 13:31

Клошарац углед част.... Каква прдачина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ох

24.11.2023 13:34

Ма силног ми господина?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

24.11.2023 13:39

Ја силан му је угкед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

24.11.2023 13:43

Као обичан грађанин, читао сам до текста, гдје је жена лагала. Неко од њих мора бити кажњен. Јер ми губимо вријеме због лажи жене и КЛОШАРЦА. МОЖДА СЕ ЖЕНА САДА БОЈИ. ПРАВОСУДНИ СИСТЕМ ЈЕ НУЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

24.11.2023 13:51

"Правни заступници министра Кошарца су Ален Накић и Џемо Хаџиомерагић из Сарајева." Како се "политичари" тј. криминалци на лијеп начин бране јер УВИЈЕК за одвјетнике или бранитеље узимају некога (т)ко није из њиховог народа! Сјетим се "илегалан ЦОВИД-19 партy" у Сарајеву, братство-јединство "политичара", "тајкуна", знанственика, професора, старлета, "пјевачица", мултиетнички партy, а обичан народ(е) у БиХ стално завађају, сјетим се Кошарац и Халид Бешлић између осталих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрМр

24.11.2023 13:53

Услов да бидеш министар у БиХ је минимално оптужница, али најбоље да је осудјен... Кошарац млатио супругу и дијете, сав народ зна, само правосудје "не зна"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

24.11.2023 13:58

У нормалној држави та фукара не би био министар...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЦХО

25.11.2023 16:16

Не да не би био министар, свако нормалан би му затворио врата и мршнуо га. Има ли неко нормалан ко би сједио с њим за истим столом?

Name

Лола

24.11.2023 13:59

Па кад га бране адвокати из мрског им Сарајева ста реци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.11.2023 14:00

Занимљиво. Овога бране Бошњаци, Додик би да ангажује Нобила....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

24.11.2023 14:01

Какав углед има ово мало говно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ БАЊА ЛУКА

24.11.2023 14:08

Докле смо дошли, мачку испод кољена, кад преступника зову господин. И ово опозициони политичари исто тако, лопове, криминалце, преварант, хохштаплер итд, све ословљава са господом у јавним иступима и званичним сједницама. Питам се какав је то кодекс. Може ли ко објаснити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

24.11.2023 14:14

Тако велика Србенда као што је Клошар ац није могао наћи српске адвокате да га бране. Нашао ове са којима је банчио током корона пандемије. И овај из Градачца није био насилан, по тврдњама институција, жена га лажно пријављивала. Клошар цу се види по погледу и фаци да није чист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

24.11.2023 14:15

Па како би могло да буде другаћије? Недодирљиви морају остати недодирљиви!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамни заступник

24.11.2023 14:16

Ух сунце ти жарко љубим! Часног и угледног ли господина! Изгледа да су такви и правни заступници. Кад несмијеш неког другог онда намлати бар властиту супругу. Боље И то него да се дангуби. Под заставом Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали министар

24.11.2023 14:22

Е јест јако то тужилаштво. У њему је жестоки пропух,јер су тужиоци танани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

24.11.2023 14:48

Који "углед и част"???то фукара обична..док га погледаш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

24.11.2023 15:32

Какав углед,бљује му алкохол из очију и одакле је ŝупаљ,ŝта је вама,јоŝ носите ђукине наочале...

Name

Директ

24.11.2023 15:50

Крадљивац цигли и његова част. :)))

Name

Сл

24.11.2023 15:26

Лицни углед?дајте молим вас немојте зајебавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.11.2023 15:35

Правни затупници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyззз

24.11.2023 17:17

Чуј човјек има углед,Па кад га погледате види се какав је нетреба даље коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

24.11.2023 17:51

Треба њега вратит козе да чува

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

24.11.2023 17:53

Нити угледа а камо ли части.Частан мушкарац не вара и не туче жену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник ,

24.11.2023 18:16

Цувајте своје правно лице ако га имате а требали би га имати као прилог своје дипломе.Не скрнавите све оне који заврсисе право.Не срамотите струку.Просли сте кроз сколу али изгледа она није кроз вас просла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

24.11.2023 20:09

Ко мозе нарусити углед криминалцу Назватига криминалцем Ти правници су изгубили компас Или им је стар превисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

24.11.2023 22:10

Ма ста млате за Косарца а јел неко се питао и ако је досло до тога засто је досло мозда је хтјела да му главу смакне или ко зна ста морао се заститити ако је до тога досло не кривите Косарца он је угледан политицар без и једне мрље

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЦХО

25.11.2023 16:18

Шта год да је хтјела, млаћење жене није начин. То култтуран човјек не ради.

Name

Види податак

25.11.2023 17:26

Пријава поднијети Тужилаштву у 12.2020 а одговор Тузикаства након 19 мјесеци тј. 07.2022. Онда иде одговор кад он постаје мали Баја. Љигаво продано тузиластво и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ