"Не враћајте се на сјевер Газе у току примирја"

Израелска војска је јутрос, само неколико тренутака пре званичног почетка привременог прекида ватре, на друштвеним мрежама објавила видео снимак у којем упозорава становништво у Појасу Газе да се не враћа на север енклаве јер "рат још није завршен", преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Свијет 24.11.2023 | 07:14
"Не враћајте се на сјевер Газе у току примирја"

„Хуманитарна пауза је привремена“, саопштио је портпарол војске на арапском језику.

Он је додао да је северни део Појаса Газе "опасна ратна зона"  и да је "забрањено кретање на север".

 "Због ваше безбедности, морате остати у хуманитарној зони на југу“, наводи се у видео објави.

Истовремено израелска војска је бацала летке изнад Газе са упозорењем становницима да се не врац́ају у своје домове на северу енклаве.

Палестинске власти упутиле су позив расељеном становништву Газе да се врате својим куц́ама када примирје почне, тврди Тајмс оф Израел.

(Тањуг) Фото: АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босанац

24.11.2023 07:33

Јебем им маму немогу вјероват да жртве геноцида чине нај очигледни геноцид то ће наљутит божије ратнике израел је готов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Босанац

24.11.2023 14:03

Прво требас науцити знацење ријеци геноцид, па је онда користити. Ријеци имају јасно дефинисано знацење, а ти ову погресно употребљавас. Гледе тих "бозијих ратника", то нису никакви бозији људи вец терористи и убице. Не постоји бог који би могао благонаклоно гледати на изивљавање над цивилима, клање дјеце, силовања, отмице, и слицно. А ови "бозији ратници" из Палестине све су то недавно радили пред камерама, да не казес да је лаз мозес погледати сам све снимке (ако имас стомак за то). Не знам какав интелект имају особе које повјерују да цинеци звјерства другим људским бицима раде "бозији посао", али он мора бити поприлицно низак. А оне који то симпатису... нецу ни да коментарисем.

Name

Уснула вон Карајен

24.11.2023 07:39

Појас Газе одмах ставити на листу за преговоре за приступ ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесу ли ове

24.11.2023 08:02

"Палестинске власти" толике будале да позивају становништво да се врате. Такву власт и треба срушити. Они и јесу одговорни за читав овај рат и 7. Октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

24.11.2023 19:59

Ови једни позивају. Да се ови не враћају. И то на овоме сјеверу Газе. Док се овај мир. Да се он потпуно не оконча. Док ови други. Да и оно позивају. Да се они ово врате. И овима то својим кућама. Тако, да овога трећега тада нема. Сада. Да ли да се ови врате. Или, да се то они не врате. Гдје ово човјек. Не може сада и бити паметан. Па да овамо донесе. И то тада ову праву одлуку. Шта ово учинити. Да бих било оно правилно. Остати. Или, се ово вратити својој и кући.

ОДГОВОРИТЕ