"Ne vraćajte se na sjever Gaze u toku primirja"

Izraelska vojska je jutros, samo nekoliko trenutaka pre zvaničnog početka privremenog prekida vatre, na društvenim mrežama objavila video snimak u kojem upozorava stanovništvo u Pojasu Gaze da se ne vraća na sever enklave jer "rat još nije završen", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Svijet 24.11.2023 | 07:14
"Ne vraćajte se na sjever Gaze u toku primirja"

„Humanitarna pauza je privremena“, saopštio je portparol vojske na arapskom jeziku.

On je dodao da je severni deo Pojasa Gaze "opasna ratna zona"  i da je "zabranjeno kretanje na sever".

 "Zbog vaše bezbednosti, morate ostati u humanitarnoj zoni na jugu“, navodi se u video objavi.

Istovremeno izraelska vojska je bacala letke iznad Gaze sa upozorenjem stanovnicima da se ne vraćaju u svoje domove na severu enklave.

Palestinske vlasti uputile su poziv raseljenom stanovništvu Gaze da se vrate svojim kućama kada primirje počne, tvrdi Tajms of Izrael.

(Tanjug) Foto: AP

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bosanac

24.11.2023 07:33

Jebem im mamu nemogu vjerovat da žrtve genocida čine naj očigledni genocid to će naljutit božije ratnike izrael je gotov

ODGOVORITE
Name

Re Bosanac

24.11.2023 14:03

Prvo trebas nauciti znacenje rijeci genocid, pa je onda koristiti. Rijeci imaju jasno definisano znacenje, a ti ovu pogresno upotrebljavas. Glede tih "bozijih ratnika", to nisu nikakvi boziji ljudi vec teroristi i ubice. Ne postoji bog koji bi mogao blagonaklono gledati na izivljavanje nad civilima, klanje djece, silovanja, otmice, i slicno. A ovi "boziji ratnici" iz Palestine sve su to nedavno radili pred kamerama, da ne kazes da je laz mozes pogledati sam sve snimke (ako imas stomak za to). Ne znam kakav intelekt imaju osobe koje povjeruju da cineci zvjerstva drugim ljudskim bicima rade "boziji posao", ali on mora biti poprilicno nizak. A one koji to simpatisu... necu ni da komentarisem.

Name

Usnula von Karajen

24.11.2023 07:39

Pojas Gaze odmah staviti na listu za pregovore za pristup EU.

ODGOVORITE
Name

Jesu li ove

24.11.2023 08:02

"Palestinske vlasti" tolike budale da pozivaju stanovništvo da se vrate. Takvu vlast i treba srušiti. Oni i jesu odgovorni za čitav ovaj rat i 7. Oktobar.

ODGOVORITE
Name

Haris

24.11.2023 19:59

Ovi jedni pozivaju. Da se ovi ne vraćaju. I to na ovome sjeveru Gaze. Dok se ovaj mir. Da se on potpuno ne okonča. Dok ovi drugi. Da i ono pozivaju. Da se oni ovo vrate. I ovima to svojim kućama. Tako, da ovoga trećega tada nema. Sada. Da li da se ovi vrate. Ili, da se to oni ne vrate. Gdje ovo čovjek. Ne može sada i biti pametan. Pa da ovamo donese. I to tada ovu pravu odluku. Šta ovo učiniti. Da bih bilo ono pravilno. Ostati. Ili, se ovo vratiti svojoj i kući.

ODGOVORITE