Србија се чврсто држи међународног права (ВИДЕО)

Долазак 11 хеликоптера који је данас најављен представља наставак јачања Војске Србије.  То шаље поруку да ће Војска да штити своје грађане, штити границе Србије, да контролише и небо и земљу, изјавио је у емисији МАТ БН ТВ, члан Предсједништва Српске напредне странке Миленко Јованов.

Република Српска 23.11.2023 | 21:17
Србија се чврсто држи међународног права (ВИДЕО)

Србија је опредјељена за мир и стабилност. Србија је војно неутрална земља, а то је постигла одговорном политиком. Та позиција није лака и борба за ту позицију траје, истакао је Јованов.

Што се тиче међународне позиције, Србија се чврсто држи међународног јавног права, јасан је Јованов.

Коментаришући наводе генералног секретара Јенса Столтенберга да постоје сепаратистичке тенденције у БиХ, крхка безбједносна ситуација на Косову и Метохији, застој у нормализацији односа Београда и Приштине, Јованов каже:

“Та позиција да се у БиХ дешава сепаратизам, а да на Косову и Метохији немате сепаратизам него је оно ваљда међународно призната држава иако то није, то су ти дупли стандарди. То је оно што Србија не ради и ми моћемо пред сваког да изађемо и кажемо гдје се примјењује, а гдје не, слово међународног јавног права”.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, Јованов каже, да је Аљбин Курти схватио да не може провести “Олују” на Космету, али с друге стране настоји да блокира разговоре о нормализацији и живот Србима учини немогућим како би они сами одлучили да оду.

Ситуација на Косову и Метохији је компликована каже Јованов и додаје да је захваљујући политици предсједника Србије Александра Вучића, питање Космета поново враћено за сто, спријечен је улазак тзв. Косова у неке међународне институције, одређен број држава је повукао признање независности самопроглашеног Косова, али то не значи и да ће велике силе то исти да учине.

Србија никада неће признати лажну државу Косово, поручио је Јованов.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Познавалац

23.11.2023 21:32

Српски народ само чудо неко може спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да није све накарадно

24.11.2023 10:07

Натрцрно, све организације не би данас био стравицан рат у Гази, не би у ММФ, УН итд одлуцивао Запад који цини 15% а сви други се питали за мање од 10%. А тек колико је СУД и све медјународне организацијр изврнуте руглу....