Прихваћен важан закон о ПДВ-у који је предложио СДС

- У Дому народа БиХ прихваћен приједлог који је Српска демократска странка још прије седам мјесеци упутила у процедуру. Захваљујући овој иницијативи СДС-а сачуваће се радна мјеста у Републици Српској, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке 

Република Српска 23.11.2023 | 14:20
Прихваћен важан закон о ПДВ-у који је предложио СДС

„Српска демократска странка је данас у Дому народа БиХ подржала измјене закона о ПДВ-у којим се повећава праг за улазак и ПДВ са 50 хиљада на 100 хиљада КМ али морамо подсјетити јавност да није било опструкција од стране владајућих странка а прије свих СНСД и ХДЗ наши привредници би овај закон имали још прије седам мјесеци када га је СДС упутио у процедуру“, појаснио је Миличевић. 

„Ради се о закону од изузетне важности за нашу привреду и један је од захтјева Занатско-предузетничке коморе Републике Српске која запошљава 50 хиљада људи. Још прије седам мјесеци посланици Дарко Бабаљ и Младен Босић, на приједлог Занатско-предузетничке коморе која окупља 25 хиљада пословних субјеката у Републици Српској, упутили су измјене закона о ПДВ-у у процедуру“, нагласио је Миличевић. 

Миличевић је подсјетио да је Занатско-предузетничка комора чак тражила да лимит уласка у ПДВ буде 120 хиљада КМ имајући у виду да је тај праг у Србији око 133 хиљада КМ. 

„СДС је од почетка актуелног мандата упутио више реформских иницијатива, као што су закон о ПДВ-у и закон о сукобу интереса у институцијама власти, који имају у циљу побољшање животног стандарда грађана.“, поручио је Миличевић.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

23.11.2023 15:36

Свака част Милићевићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко,Њемацка

24.11.2023 08:45

сто нисте смањили пдв на основне зивотне намирнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2023 10:30

Питај вулицку.