Prihvaćen važan zakon o PDV-u koji je predložio SDS

- U Domu naroda BiH prihvaćen prijedlog koji je Srpska demokratska stranka još prije sedam mjeseci uputila u proceduru. Zahvaljujući ovoj inicijativi SDS-a sačuvaće se radna mjesta u Republici Srpskoj, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke 

Republika Srpska 23.11.2023 | 14:20
Prihvaćen važan zakon o PDV-u koji je predložio SDS

„Srpska demokratska stranka je danas u Domu naroda BiH podržala izmjene zakona o PDV-u kojim se povećava prag za ulazak i PDV sa 50 hiljada na 100 hiljada КM ali moramo podsjetiti javnost da nije bilo opstrukcija od strane vladajućih stranka a prije svih SNSD i HDZ naši privrednici bi ovaj zakon imali još prije sedam mjeseci kada ga je SDS uputio u proceduru“, pojasnio je Miličević. 

„Radi se o zakonu od izuzetne važnosti za našu privredu i jedan je od zahtjeva Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske koja zapošljava 50 hiljada ljudi. Još prije sedam mjeseci poslanici Darko Babalj i Mladen Bosić, na prijedlog Zanatsko-preduzetničke komore koja okuplja 25 hiljada poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, uputili su izmjene zakona o PDV-u u proceduru“, naglasio je Miličević. 

Miličević je podsjetio da je Zanatsko-preduzetnička komora čak tražila da limit ulaska u PDV bude 120 hiljada КM imajući u vidu da je taj prag u Srbiji oko 133 hiljada КM. 

„SDS je od početka aktuelnog mandata uputio više reformskih inicijativa, kao što su zakon o PDV-u i zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti, koji imaju u cilju poboljšanje životnog standarda građana.“, poručio je Miličević.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

+

23.11.2023 15:36

Svaka čast Milićeviću.

ODGOVORITE
Name

Marko,Njemacka

24.11.2023 08:45

sto niste smanjili pdv na osnovne zivotne namirnice

ODGOVORITE
Name

Re

24.11.2023 10:30

Pitaj vulicku.