Акција "Транзит": Хапшење због трговине дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), су јуче (22.11.2023. године) у оквиру оперативне акције „Транзит“ на подручју Источног Сарајева реализовали претресе стана и других просторија и покретних ствари на пет локацији.

Босна и Херцеговина 23.11.2023 | 10:45
Акција "Транзит": Хапшење због трговине дрогама

Слободе су лишена два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Организовани криминал“ и „Неовлаштен промет опојних дрога“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине, саопштено је из СИПА-е.

Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су предата у даљу надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине.

 За лица лишена слободе постоји основ сумње да су на подручје Босне и Херцеговине  са подручја Црне Горе, Републике Србије и Републике Словеније транспортовали већу количину опојне дроге  и то око 121 килограм опојне дроге канабис, килограм опојне дроге кокаин, више од два килограма опојне дроге хероин, пет килограма прекурсора за увећање  масе опојне дроге  хероин, а све у циљу стицања велике материјалне користи а што је утврђено  током рада на предмету, прикупљањем  обавјештајних података и анализом криптованих апликација „СКY“ и „АНОМ“.

Претрес је реализован на основу усменог налога Суда Босне и Херцеговина и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.

(БН) Фото: Архив

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Солун

23.11.2023 10:56

Пошто је ријеч о толиким количинама вјероватно се до сада довољно зарадило да и остане на основаним сумњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал

23.11.2023 11:17

Се хапси као да нас је 50милиона у дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.11.2023 11:49

ЋУЈ ПРЕКО 2 КГ ХЕРОИНА.?КОЛИКО.?102КГ ИЛИ 8КГ..СВЕ ЈЕ ПРЕКО..АЛИ....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха дилер са значком

23.11.2023 12:20

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

23.11.2023 13:38

Што није изгинуло у рату, гине сваки дан од дроге и алкохола!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нес

23.11.2023 14:07

Ја када сам Сипи и Кримоловцима Бих пријавио пре пар година да један Криминалац пријети моме брату смрцу инаце лице које сам пријавио је био главни логистицар и главна карика висе организовани нарко група из мога краја Сипа ме никада није позвала на разговор али су ме зато инспектори дузи низ времена пратили и угрозавали ми зивот и сигурност сто знаци да је власт највецw злоцинацка нарко мафија и стоји иза свох злоцина и организовани убистава сва ова хапсења су представа за јавност.у Моме комсилуку зиви висе припадника полиције зандармерије инспектора и ја сам им трн у оку немогу ме оцима гледати зељели би моју смрт Власт заједно са Полицијом је највеца злоцинацка организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сокоцанин

23.11.2023 14:20

Када це Соколацки травари доци на ред

ОДГОВОРИТЕ