Akcija "Tranzit": Hapšenje zbog trgovine drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su juče (22.11.2023. godine) u okviru operativne akcije „Tranzit“ na području Istočnog Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na pet lokaciji.

Bosna i Hercegovina 23.11.2023 | 10:45
Akcija "Tranzit": Hapšenje zbog trgovine drogama

Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ i „Neovlašten promet opojnih droga“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje Bosne i Hercegovine  sa područja Crne Gore, Republike Srbije i Republike Slovenije transportovali veću količinu opojne droge  i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje  mase opojne droge  heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno  tokom rada na predmetu, prikupljanjem  obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija „SKY“ i „ANOM“.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

(BN) Foto: Arhiv

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Solun

23.11.2023 10:56

Pošto je riječ o tolikim količinama vjerovatno se do sada dovoljno zaradilo da i ostane na osnovanim sumnjama.

ODGOVORITE
Name

Al

23.11.2023 11:17

Se hapsi kao da nas je 50miliona u drzavi

ODGOVORITE
Name

Miki

23.11.2023 11:49

ĆUJ PREKO 2 KG HEROINA.?KOLIKO.?102KG ILI 8KG..SVE JE PREKO..ALI....?

ODGOVORITE
Name

Graha diler sa značkom

23.11.2023 12:20

Kad pada ?

ODGOVORITE
Name

Penzioner

23.11.2023 13:38

Što nije izginulo u ratu, gine svaki dan od droge i alkohola!!!!

ODGOVORITE
Name

Nes

23.11.2023 14:07

Ja kada sam Sipi i Krimolovcima Bih prijavio pre par godina da jedan Kriminalac prijeti mome bratu smrcu inace lice koje sam prijavio je bio glavni logisticar i glavna karika vise organizovani narko grupa iz moga kraja Sipa me nikada nije pozvala na razgovor ali su me zato inspektori duzi niz vremena pratili i ugrozavali mi zivot i sigurnost sto znaci da je vlast najvecw zlocinacka narko mafija i stoji iza svoh zlocina i organizovani ubistava sva ova hapsenja su predstava za javnost.u Mome komsiluku zivi vise pripadnika policije zandarmerije inspektora i ja sam im trn u oku nemogu me ocima gledati zeljeli bi moju smrt Vlast zajedno sa Policijom je najveca zlocinacka organizacija.

ODGOVORITE
Name

Sokocanin

23.11.2023 14:20

Kada ce Sokolacki travari doci na red

ODGOVORITE