Дом народа ПС БиХ данас о измјени закона о ПДВ-у

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требало би да на данашњој сједници у другом читању размотри Приједлог закона о измјени Закона о порезу на додату вриједност /ПДВ/ којим се повећава граница за регистрацију пореских обвезника са 50.000 КМ на 100.000 КМ због инфлаторних кретања и повећања цијена роба и услуга.

Вијести 23.11.2023 | 07:55
Дом народа ПС БиХ данас о измјени закона о ПДВ-у

Овај законски приједлог раније је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ и доставио га Дому народа на разматрање и одлучивање.

Делегати треба да размотре и Годишњи извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ о главним налазима и препорукама за 2022. годину, као и извјештаје Канцеларије за ревизију институција БиХ о финансијској ревизији институција БиХ за прошлу годину.

Од укупно 74 институције БиХ, њих 21 или 28 одсто добило је позитивно мишљење Канцеларије за реивизју и за финансијске извјештаје и за усклађеност пословања, док је позитивно мишљење, уз скретање пажње на аспекте пословања који се односе на финансијско извјештавање и/или усклађеност, изражено за 40 институција или њих 54 одсто.

Мишљење са резервом на финансијско извјештавање и/или усклађеност дато је за 11 институција, и то за Агенцију за идентификационе документе, Граничну полицију, Комисију за очување националних споменика, Министарство комуникација и транспорта, Министарство одбране и Министарство иностраних послова у Савјету министара, Правобранилаштво БиХ, Службу за заједничке послове институција БиХ, УИО, Канцеларију за ветеринарство, те Завод за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера.

На дневном реду су и извјештаји о извршењу Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2022. годину, те извјештаји о раду у прошлој години Канцеларије за разматрање жалби БиХ и Правобранилаштва БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова.

(Срна) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бл

23.11.2023 08:28

Овај закон који је добар за привреднике први је предлозио СДС и није усвојен. Одбацен је у парламенту. Сад га предлазу из СНСД као свој заккн. Па стварно сте биједни ви из снсд. Биједни. Провидни сте ста радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2023 10:25

Тада је она вулицка то исмијавала.

Name

Јес јес

23.11.2023 11:49

Ништа необично, предомислио се хазјајин. Попишманио се, шунуло му, како то народ сликовито зна казати. Ни први ни задњи пут, као и толико пута до сада. И опет ће ако не буде среће а бити је ође неће. Са њиме, наравно.

Name

+

23.11.2023 17:56

Јесу ови из СНСД Биједни. НЕСТРУЧНИ И ЈАДНИ. ВИШЕ ПУТА СЕ ТО ДОГОДИЛО. ИЗАЗИВАЈУ ЧОВИЈЕКА НА ПОБРАЋАЊЕ. БИЈЕДО, ЈЕДНА. НЕЋЕТЕ ДО ВИЈЕКА. ДОЋИ ЋЕ И ВАМА КРАЈ. Ништа немам са политиком. Али таквих олоша нигдје нема.

ОДГОВОРИТЕ