Примирје у Гази није дугог вијека, хаос ће да потраје

Примирје у Гази није дугог вијека, Хамас ни изблиза није уништен, али је испунио своју мисију – углед Израела срозао је на најниже гране, поручено је у емисији “Глобално” БН ТВ.

Свијет 22.11.2023 | 22:21
Примирје у Гази није дугог вијека, хаос ће да потраје

Хиљаде погинуле дјеце, жена, те десетине хиљада заробљених испод рушевина, казује само једну ствар, јасан је адвокат Бранко Павловић.

“Те бројке и тај начин на који Нетанијахуова власт влада и врши операције говори само о једној намјери етничког чишћења Палестинаца из Газе”, рекао је адвојат Бранко Павловић.

Уредник листа “Политика” каже да има утисак да Хамас ни изблиза није уништен и да се може очекивати наставак овог хаоса који може да нас прати мјесецима, а можда и дуже.

“Хамас је овдје политички побиједио. Вратио је палестинску државу у центар, навукао је Израел у унутрашње проблеме, а на крају међународни углед Израела је на најнижим љествицама”, навео је Павловић.

 

Константа је да Запад подржава Израел и то се не мијења, сагласни су саговорници. Једини притисак могла би да спроведе Америка, али то се не дешава, додају они истичући да је на страни Палестинаца за сада само тиха, повремена реторика.

“Сада иду избори. И у Европи, и у Америци. Они су доста прагматични. Они рачунају до када морају да подржавају Израел, а када морају ипак мало да повуку ручну”, наводи Библија.

“Израел постаје неко ко више никада не може да се позива на људска права ни у једном случају за вјечита времена”, рекао је Павловић.

Русија је с друге стране, у прошлости учинила напоре да стабилизује немире на Блиском истоку, па јој не одговарају нови сукоби. Поготово уколико има рат у свом дворишту.

“Коме одговара да таман када је стављена нека капа стабилности послије дугог низа година, долази до хаоса. Да ли заиста Москви одговара да у сред свог хаоса сада производи хаосе на Блиском истоку”, пита Билбија.

Тврдње појединих западних званичника да је БиХ, Космет и Молдавија потенцијално жариште показује рефлексију мишљења људи најагресивнијег крила агресивне америчке политике, тврди Павловић.

“Њима гдје год се неки народ борио за слободу и остварио неки отпор је страшно. Ту онда мора опет да се ратуује. Ту конкретно мисле на Републику Српску, на Косово и Метохију”, поручио је адвокат Павловић.

Добро је да агресивне политике немају снагу и оперативу да своје замисли проведу у дјело.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ера Космајац

22.11.2023 22:52

Израел има непредвидјене губитке и слабо му иде борба лице у лице.Ово из авиона је злоцин и разарања али на терену капитулација.Ни један циљ нису остварили.Дq им иде не би пристали на примирје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знате ли

23.11.2023 10:15

У персијском ријецнику има 10 000 српских ријеци или обрнуто. Палестинци себе не сматрају арапима а некада су говорили језиком Исуса Христа, птихватили су ислам а имају своје посебне специфицности и у прихваценом језику....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палестинци

23.11.2023 13:37

Како се данас зову су били православци.