За обљубу дјетета изречена казна затвора 14 година

 Окружни суд у Бањалуци осудио је данас лице чији су иницијали А.К. на јединствену казну затвора од 14 година због обљубе дјетета млађег од 15 година.

Република Српска 22.11.2023 | 18:31
За обљубу дјетета изречена казна затвора 14 година

Из Окружног суда су образложили да је лице А.К. криво и за кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију за шта је добило три године, што је урачунато у јединствену казну затвора у коју му се урачунава и вријеме проведено у притвору почевши од 28. јануара прошле године, па док притвор траје.

У саопштењу суда је наведено да је изречена и мјера безбједности одузимања предмета који су служили за извршење кривичног дјела искориштавање дјеце за порнографију, те су од оптуженог одузети и биће уништени лаптоп са припадајућим пуњачем, материјал порнографског садржаја на УСБ стику, те коверта са натписом "приступни подаци и лозинке".

По правоснажности пресуде, Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Полицијска управа ће по овлаштеном лицу из депозита суда преузети наведене предмете, ради њиховог уништавања.

"Прије уништавања материјала порнографског садржаја, достављеног на два ДВД медија, МУП, Полицијска управа ће их доставити Управи криминалистичке полиције, Јединици за општи криминалитет, Одјељењу за високотехнолошки криминалитет, како би извршили провјере у међународној бази материјала сексуалне експлоатације дјеце, а послије провјере биће уништен и овај материјал порнографског садржаја", наводи се у саопштењу.

За А.К. је изречена мјера безбједности забране приближавања и комуникације са оштећеним лицем, којем се оптужени, до тренутка наступања пунољетства, не смије приближити на удаљеност мању од 50 метара, што се односи и на приступ простору око мјеста становања, мјеста евентуалног лијечења и школе коју похађа, те се забрањује и било каква комуникација телефоном или другим електронским уређајима, као и међусобна преписка.

Након изрицања првостепене осуђујуће пресуде, оптуженом А.К. продужен је притвор до правоснажности, а најдуже док не прође вријеме трајања казне изречене у првостепеној пресуди.

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Приједлог

22.11.2023 20:04

Јел то портир Из Дома?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

22.11.2023 22:44

Добро и ста с тим... Пустај то одма нек скаце кроз прозор и нек бјези...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

23.11.2023 07:25

Ама људи каква затворска казна убит ђубре да не трује земљу једном ђубре увијек ђубре јел мислите да ће се промијенит у затвору неће биће сам још већи монструм

ОДГОВОРИТЕ