Кипар снажно подржава европски пут Србије

- Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Кипар једна од земаља која снажно подржава европски пут Србије и најавио да ће данас или сутра бити потписана три споразума о сарадњи из области науке, образовања као и из области сарадње дипломатских академија.

Србија 22.11.2023 | 15:56
Кипар снажно подржава европски пут Србије

Вучић на заједничкој конференцији захвалио председнику Кипра Никосу Христодулидису на сталној и веома значајној подршци Кипра на европском путу Србије. 

"Кипар је једна од земаља која чврсто и снажно подржава наш европски пут, која са нама сарађује у свим областима друштвеног живота. Данас или сутра ћемо потписати  три споразума из области иновација и науке, из области образовања, из области сарадње наших дипломатских академија", рекао је Вучић.

Он је додао да је са кипарским колегом разговарао на који начин две земље могу додатно да подигну ниво услуга и размену роба, као и ниво туристичких посете, пре свега грађана Србије Кипру, али и обрнуто.

Председник је позвао кипарске инвеститоре да размисле о Србији као о дестинацији за њихова улагања.

"Овде су добро дошли и уверен сам да ће уз све оно што дајемо као подстицаје за долазак инвеститора, овде моћи да се осећају као код своје куће. То исто важи и за наше инвеститоре на Кипру", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да и у области енергетике постоје елементи могуће сарадње у будућности кроз пројекат ИстМед.

"За нас је важна и сарадња у области одбране. Ту имамо већ више година изузетно успешну сарадњу у области војноекономских односа и верујем да ту и такву врсту сарадње можемо додатно да унапредимо. Ја ћу у наредних 48 сати  представити значајна нова достигнућа наше војске и шта је то што смо заједнички радили са нашим кипарским пријатељима", рекао је Вучић.

Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

О ста вреди

22.11.2023 16:04

Кад корумпирани политицари нецеее Европууу нити Европске законе зато Народ бјези саму Европу компет породицее бјезе!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

22.11.2023 16:06

какав европски пут све стоји вец 7 8 година макло се није са мјеста сва поглавља блокирана, земља назадује у сваком погледу само овај клокан прица о аутопутевима мостовима и болницама, тренутно су 3 пута задузенији од нас и даље тону а вуциц дроби ли дроби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

22.11.2023 17:58

Све потписујем, осим правописа.

Name

сомеоне

22.11.2023 16:44

како сназно? стегли песнице док подрзавају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

22.11.2023 16:49

Баш лијепо. Честитамо Вучићу. И Кипру. Од Увијек знамо, да сте нам пријатељи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.11.2023 10:32

Вјероватно једнако вјерујеш и Додику. Лијепо је видјети да постоје појединци којима је све дивно и красно.

Name

Ре Мостарац

22.11.2023 18:06

У праву си. Треба задуженост и резултате поредити у релативном смислу. Више направили, али и више задужени. Србин из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

22.11.2023 18:11

Свака прица и подрска о европском путу, захтева референдум народа.

ОДГОВОРИТЕ