Kipar snažno podržava evropski put Srbije

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Kipar jedna od zemalja koja snažno podržava evropski put Srbije i najavio da će danas ili sutra biti potpisana tri sporazuma o saradnji iz oblasti nauke, obrazovanja kao i iz oblasti saradnje diplomatskih akademija.

Srbija 22.11.2023 | 15:56
Kipar snažno podržava evropski put Srbije

Vučić na zajedničkoj konferenciji zahvalio predsedniku Kipra Nikosu Hristodulidisu na stalnoj i veoma značajnoj podršci Kipra na evropskom putu Srbije. 

"Kipar je jedna od zemalja koja čvrsto i snažno podržava naš evropski put, koja sa nama sarađuje u svim oblastima društvenog života. Danas ili sutra ćemo potpisati  tri sporazuma iz oblasti inovacija i nauke, iz oblasti obrazovanja, iz oblasti saradnje naših diplomatskih akademija", rekao je Vučić.

On je dodao da je sa kiparskim kolegom razgovarao na koji način dve zemlje mogu dodatno da podignu nivo usluga i razmenu roba, kao i nivo turističkih posete, pre svega građana Srbije Kipru, ali i obrnuto.

Predsednik je pozvao kiparske investitore da razmisle o Srbiji kao o destinaciji za njihova ulaganja.

"Ovde su dobro došli i uveren sam da će uz sve ono što dajemo kao podsticaje za dolazak investitora, ovde moći da se osećaju kao kod svoje kuće. To isto važi i za naše investitore na Kipru", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da i u oblasti energetike postoje elementi moguće saradnje u budućnosti kroz projekat IstMed.

"Za nas je važna i saradnja u oblasti odbrane. Tu imamo već više godina izuzetno uspešnu saradnju u oblasti vojnoekonomskih odnosa i verujem da tu i takvu vrstu saradnje možemo dodatno da unapredimo. Ja ću u narednih 48 sati  predstaviti značajna nova dostignuća naše vojske i šta je to što smo zajednički radili sa našim kiparskim prijateljima", rekao je Vučić.

Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

O sta vredi

22.11.2023 16:04

Kad korumpirani politicari neceee Evropuuu niti Evropske zakone zato Narod bjezi samu Evropu kompet porodicee bjeze!!!!!

ODGOVORITE
Name

Mostarac

22.11.2023 16:06

kakav evropski put sve stoji vec 7 8 godina maklo se nije sa mjesta sva poglavlja blokirana, zemlja nazaduje u svakom pogledu samo ovaj klokan prica o autoputevima mostovima i bolnicama, trenutno su 3 puta zaduzeniji od nas i dalje tonu a vucic drobi li drobi.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

22.11.2023 17:58

Sve potpisujem, osim pravopisa.

Name

someone

22.11.2023 16:44

kako snazno? stegli pesnice dok podrzavaju?

ODGOVORITE
Name

+

22.11.2023 16:49

Baš lijepo. Čestitamo Vučiću. I Kipru. Od Uvijek znamo, da ste nam prijatelji..

ODGOVORITE
Name

Goran

23.11.2023 10:32

Vjerovatno jednako vjeruješ i Dodiku. Lijepo je vidjeti da postoje pojedinci kojima je sve divno i krasno.

Name

Re Mostarac

22.11.2023 18:06

U pravu si. Treba zaduženost i rezultate porediti u relativnom smislu. Više napravili, ali i više zaduženi. Srbin iz RS.

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

22.11.2023 18:11

Svaka prica i podrska o evropskom putu, zahteva referendum naroda.

ODGOVORITE