У Вишеграду снимљени кадрови филма "Нобеловац"

На Ћурпији на Дрини у Вишеграду снимани су последњи кадрови серије „Нобеловац“ која се ради  у продукцији РТС и „Тихомир Станић продакшен“. 

Република Српска 21.11.2023 | 22:15
У Вишеграду снимљени кадрови филма "Нобеловац"

Улогу писца, нобеловца Иве Андрића у серији игра Тихомир Станић у доби од 1941. до 1961 године, глумац Игор Јуринић од 1914 до 1920  године . Режију потписују Станић и Бориша Симовић. 

"Снимање смо почели 7. септембра ове године  у Музеју Иве Андрића у Београду  да би наставили у Херцег Новом, Сарајеву и Зрењанину. Радња серије се догађа  у Вишеграду па затим Кракову, Загребу, Сплиту, Београду и Стоихолму свим значајнијим мјестима везаним за живот српског нобеловца", каже Тихомир Станић.

Он додаје да би према плану емитовање серије почело идуће године  и то у осам епизода. 

Глумачку екипу чине глумци из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Републике Српске 

„У филму има 145 улога у којима се појављује и Тито, Родољуб Чолаковић, Милован Ђилас па писци Бранко Ћопић и Исидора Секулић као и Милица Бабић Јовановић, „појашњава Станић.

На сценарију за филм „Нобеловац“ радио је велики број познавалаца Андрића и његовог дјела.

„Писали су га Иван Милисављевић, Јелена Мијовић, Тихомир Станић затим Александар Новаковић и Владимир Рогановић а у свему тома велику помоћ на је пружила дугогодишњи директор Андирћеве задужбине Жанета Ђукић Перишић, „ истиче Станић .

Кадрови су снимани по кишном дану али и то је било занимљиво за продукцију у којој кажу да је све ишло по плану.

(БН) Фото: БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

И Андриц

22.11.2023 00:36

"Ако зелис да знас у каквој си дрзави, само сазнај колико је невиних у затвору а колико је зликоваца и преступника на слободи. То це ти показати њену судбину" лво Андрић. "Ако нас нико не превари, преваримо сами себе" Иво Андрић. " Све моје је из Босне и у Босни" Иво Андриц. "Половину своје награде поклањам Босанској књижници а другу половину Босанској књижници" Иво Андрић. Лаземо се својатамо а великан рјеци сво објаснио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанчерос

22.11.2023 06:27

Још једно смеће од филма...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зека пека

22.11.2023 08:58

маљукане јеси ли то ти

Name

ЛАВ

22.11.2023 09:03

У позадини застава РС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гулио

22.11.2023 10:06

Боље да је то документарни Филм који це пратити цињенице, овако це бити ко филмови Краљ Петар,Хероји Халиагарда,Бицемо прваци света и други,гдје је пуно не истина и умјетницке слободе изразавања. Уз сво постовање Тихимира Станица.

ОДГОВОРИТЕ