U Višegradu snimljeni kadrovi filma "Nobelovac"

Na Ćurpiji na Drini u Višegradu snimani su poslednji kadrovi serije „Nobelovac“ koja se radi  u produkciji RTS i „Tihomir Stanić prodakšen“. 

Republika Srpska 21.11.2023 | 22:15
U Višegradu snimljeni kadrovi filma "Nobelovac"

Ulogu pisca, nobelovca Ive Andrića u seriji igra Tihomir Stanić u dobi od 1941. do 1961 godine, glumac Igor Jurinić od 1914 do 1920  godine . Režiju potpisuju Stanić i Boriša Simović. 

"Snimanje smo počeli 7. septembra ove godine  u Muzeju Ive Andrića u Beogradu  da bi nastavili u Herceg Novom, Sarajevu i Zrenjaninu. Radnja serije se događa  u Višegradu pa zatim Krakovu, Zagrebu, Splitu, Beogradu i Stoiholmu svim značajnijim mjestima vezanim za život srpskog nobelovca", kaže Tihomir Stanić.

On dodaje da bi prema planu emitovanje serije počelo iduće godine  i to u osam epizoda. 

Glumačku ekipu čine glumci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske 

„U filmu ima 145 uloga u kojima se pojavljuje i Tito, Rodoljub Čolaković, Milovan Đilas pa pisci Branko Ćopić i Isidora Sekulić kao i Milica Babić Jovanović, „pojašnjava Stanić.

Na scenariju za film „Nobelovac“ radio je veliki broj poznavalaca Andrića i njegovog djela.

„Pisali su ga Ivan Milisavljević, Jelena Mijović, Tihomir Stanić zatim Aleksandar Novaković i Vladimir Roganović a u svemu toma veliku pomoć na je pružila dugogodišnji direktor Andirćeve zadužbine Žaneta Đukić Perišić, „ ističe Stanić .

Kadrovi su snimani po kišnom danu ali i to je bilo zanimljivo za produkciju u kojoj kažu da je sve išlo po planu.

(BN) Foto: BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

I Andric

22.11.2023 00:36

"Ako zelis da znas u kakvoj si drzavi, samo saznaj koliko je nevinih u zatvoru a koliko je zlikovaca i prestupnika na slobodi. To ce ti pokazati njenu sudbinu" lvo Andrić. "Ako nas niko ne prevari, prevarimo sami sebe" Ivo Andrić. " Sve moje je iz Bosne i u Bosni" Ivo Andric. "Polovinu svoje nagrade poklanjam Bosanskoj knjižnici a drugu polovinu Bosanskoj knjižnici" Ivo Andrić. Lazemo se svojatamo a velikan rjeci svo objasnio.

ODGOVORITE
Name

Bosančeros

22.11.2023 06:27

Još jedno smeće od filma...

ODGOVORITE
Name

zeka peka

22.11.2023 08:58

maljukane jesi li to ti

Name

LAV

22.11.2023 09:03

U pozadini zastava RS-a

ODGOVORITE
Name

Gulio

22.11.2023 10:06

Bolje da je to dokumentarni Film koji ce pratiti cinjenice, ovako ce biti ko filmovi Kralj Petar,Heroji Haliagarda,Bicemo prvaci sveta i drugi,gdje je puno ne istina i umjetnicke slobode izrazavanja. Uz svo postovanje Tihimira Stanica.

ODGOVORITE