Свјетски број један тражи реванш за седму титулу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра девето финале Завршног АТП турнира, где му је са друге стране млади Италијан Јаник Синер. Меч почиње у 18.00 у Торину.

Србија 19.11.2023 | 11:21
Свјетски број један тражи реванш за седму титулу

Судар младости и искуства. Љубимца публике и највећег свих времена.

Новак Ђоковић брани титулу освојену прошле године против такође младог и неискусног Каспера Руда. Ово је девето финале за српског аса и прилика да седми пут дигне трофеј првака Завршног турнира.

Примарни циљ Новака Ђоковића по доласку у Торино био је да једном победом математички обезбеди прво место на крају године, што је и успео већ у првом колу тријумфом над Холгером Рунеом 2:1. После тог дуела је подигао пехар за најбољег тенисера године. 

Затим га је тако задовољног дочекао управо Јаник Синер и савладао га у другом колу 2:1 после правог маратона у три сета. Почеле су да се креирају шеме, користе дигитрони, гледају комбинације ко ће проћи у полуфинале. Чим је изгубио сет против Хуберта Хуркача, Новак је знао да је у проблему. Успео је да савлада Пољака у три сета. На сву срећу, управо је тријумф Синера над Рунеом обезбедио светском броју један пролазак у полуфинале. 

А, тамо - поезија. Поклекли Карлос Алкараз није био спреман за наоштреног Новака, спремног да покаже сву силу и искали на терену сву нервозу накупљену претходних дана.

Синер је са максималним учинком отишао у полуфинале, додуше допринела је томе и предаја Стефаноса Циципаса у првом колу. Италијан је савладао Данила Медведева са 2:1 у сетовима (6:3, 6:7, 6:1), дошавши до петог међусобног сусрета са Новаком.

Ђоковићева предност је 3:1 у дуелима ова два тенисера. Претходно га је елиминисао у Монте Карлу 2021, па претходне и ове године на Вимблдону. Зна се ко је "краљ" велики мечева, али не треба да се потцени младалачко самопоуздање и подршка са трибина у Торину.

Меч Јаник Синер-Новак Ђоковић почиње у 18.00 часова.

(РТС) Фото: ЕПА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јокер

19.11.2023 12:23

Прегазице га Новак Дјоковиц, ко плитак поток, вецерас... Идемо Ноле,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.11.2023 14:12

Све то може бити обрнуто....

Name

Бања Лука

19.11.2023 15:59

Најбољи амбасадор Србије.Сретно вечерас.🙏🏆.