Svjetski broj jedan traži revanš za sedmu titulu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra deveto finale Završnog ATP turnira, gde mu je sa druge strane mladi Italijan Janik Siner. Meč počinje u 18.00 u Torinu.

Srbija 19.11.2023 | 11:21
Svjetski broj jedan traži revanš za sedmu titulu

Sudar mladosti i iskustva. Ljubimca publike i najvećeg svih vremena.

Novak Đoković brani titulu osvojenu prošle godine protiv takođe mladog i neiskusnog Kaspera Ruda. Ovo je deveto finale za srpskog asa i prilika da sedmi put digne trofej prvaka Završnog turnira.

Primarni cilj Novaka Đokovića po dolasku u Torino bio je da jednom pobedom matematički obezbedi prvo mesto na kraju godine, što je i uspeo već u prvom kolu trijumfom nad Holgerom Runeom 2:1. Posle tog duela je podigao pehar za najboljeg tenisera godine. 

Zatim ga je tako zadovoljnog dočekao upravo Janik Siner i savladao ga u drugom kolu 2:1 posle pravog maratona u tri seta. Počele su da se kreiraju šeme, koriste digitroni, gledaju kombinacije ko će proći u polufinale. Čim je izgubio set protiv Huberta Hurkača, Novak je znao da je u problemu. Uspeo je da savlada Poljaka u tri seta. Na svu sreću, upravo je trijumf Sinera nad Runeom obezbedio svetskom broju jedan prolazak u polufinale. 

A, tamo - poezija. Poklekli Karlos Alkaraz nije bio spreman za naoštrenog Novaka, spremnog da pokaže svu silu i iskali na terenu svu nervozu nakupljenu prethodnih dana.

Siner je sa maksimalnim učinkom otišao u polufinale, doduše doprinela je tome i predaja Stefanosa Cicipasa u prvom kolu. Italijan je savladao Danila Medvedeva sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:1), došavši do petog međusobnog susreta sa Novakom.

Đokovićeva prednost je 3:1 u duelima ova dva tenisera. Prethodno ga je eliminisao u Monte Karlu 2021, pa prethodne i ove godine na Vimbldonu. Zna se ko je "kralj" veliki mečeva, ali ne treba da se potceni mladalačko samopouzdanje i podrška sa tribina u Torinu.

Meč Janik Siner-Novak Đoković počinje u 18.00 časova.

(RTS) Foto: EPA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joker

19.11.2023 12:23

Pregazice ga Novak Djokovic, ko plitak potok, veceras... Idemo Nole,...

ODGOVORITE
Name

Re

19.11.2023 14:12

Sve to može biti obrnuto....

Name

Banja Luka

19.11.2023 15:59

Najbolji ambasador Srbije.Sretno večeras.🙏🏆.