Ово су највећи миш и тастатура на свијету (ВИДЕО)

Позната компанија за производњу гејминг периферија креирала је занимљив концепт тастатуре и миша, који је у потпуности функционалан.

Свијет 18.11.2023 | 11:30
Ово су највећи миш и тастатура на свијету (ВИДЕО)

Алиенwаре је одлучио да двије своје периферије, Алиенwаре АW420К механичку тастатуру и АW720М гејминг миш, креира у верзијама које су 14 пута веће од оригиналних.

На овај начин је настала највећа свјетска механичка тастатура, која је дуга више од пет метара и има спацебар величине човјека.

Према наводима, за спаце тастер је било потребно три дана да се 3Д одштампа, а сваки механички тастер је морао да се ручно креира и прилагоди.

Алиенwаре се удружио са тимом Теам Лиqуид на овом пројекту, а омогућио им је и да одиграју партију ДОТА помоћу ове преувеличане опреме.

Било је потребно да цијели тим прискочи како би могао да се контролише један лик.

Миш је такође у потпуности функционалан, са великим механичким свичевима и скрол точкићем. Мада се истиче да је потребан вели напор како би се скрол покретао.

Алиенwаре АW420К механичка тастатура користи испробане и познате Цхеррy МX свичеве, али у 14:1 односу, а од материјала за њохово креирање коришћени су ПВЦ, гума и метал. И све то је урађено за свих 84 тастера.

Видео погледајте ОВДЈЕ.

(Независне) Фото: Принтсцреен/YоуТубе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Уј

18.11.2023 11:53

Јеботе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па, наравно

18.11.2023 12:07

Неће неко наш овако нешто беспотребно направити. Чак и за ово треба радити и мислити, код нас тога нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧКИ ЛОЛА...

18.11.2023 13:28

ААУУУХХ.. *ЕБО ТЕ МАЛИ МРАВ, А ШТА КÁЖЕ НА СВЕ ТО НÁШ СУПЕР СТРУЧЊАК МАЈСТОР.. ИГОР ДОДИГГ.. ИМА ЛИ ИНТЕРЕС ИЛИ НЕ... НО, ПИТАМ ЗА КОМШИЈУ, ИАКО ЗНÁМО ДА ЈЕ ПОД САНКЦИЈАМА... ТЕК ТАКО..!!!

ОДГОВОРИТЕ