Ovo su najveći miš i tastatura na svijetu (VIDEO)

Poznata kompanija za proizvodnju gejming periferija kreirala je zanimljiv koncept tastature i miša, koji je u potpunosti funkcionalan.

Svijet 18.11.2023 | 11:30
Ovo su najveći miš i tastatura na svijetu (VIDEO)

Alienware je odlučio da dvije svoje periferije, Alienware AW420K mehaničku tastaturu i AW720M gejming miš, kreira u verzijama koje su 14 puta veće od originalnih.

Na ovaj način je nastala najveća svjetska mehanička tastatura, koja je duga više od pet metara i ima spacebar veličine čovjeka.

Prema navodima, za space taster je bilo potrebno tri dana da se 3D odštampa, a svaki mehanički taster je morao da se ručno kreira i prilagodi.

Alienware se udružio sa timom Team Liquid na ovom projektu, a omogućio im je i da odigraju partiju DOTA pomoću ove preuveličane opreme.

Bilo je potrebno da cijeli tim priskoči kako bi mogao da se kontroliše jedan lik.

Miš je takođe u potpunosti funkcionalan, sa velikim mehaničkim svičevima i skrol točkićem. Mada se ističe da je potreban veli napor kako bi se skrol pokretao.

Alienware AW420K mehanička tastatura koristi isprobane i poznate Cherry MX svičeve, ali u 14:1 odnosu, a od materijala za njohovo kreiranje korišćeni su PVC, guma i metal. I sve to je urađeno za svih 84 tastera.

Video pogledajte OVDJE.

(Nezavisne) Foto: Printscreen/YouTube

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uj

18.11.2023 11:53

Jebote

ODGOVORITE
Name

Pa, naravno

18.11.2023 12:07

Neće neko naš ovako nešto bespotrebno napraviti. Čak i za ovo treba raditi i misliti, kod nas toga nema.

ODGOVORITE
Name

BANJALUČKI LOLA...

18.11.2023 13:28

AAUUUHH.. *EBO TE MALI MRAV, A ŠTA KÁŽE NA SVE TO NÁŠ SUPER STRUČNJAK MAJSTOR.. IGOR DODIGG.. IMA LI INTERES ILI NE... NO, PITAM ZA KOMŠIJU, IAKO ZNÁMO DA JE POD SANKCIJAMA... TEK TAKO..!!!

ODGOVORITE