Пријава против бившег замјеника правобраниоца

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Зорана Басрака, бившег замјеника правобраниоца Републике Српске у сједишту Приједор, због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења. Оптужницу је подигло Републичко јавно тужилаштво РС.

Република Српска 17.11.2023 | 18:23
Пријава против бившег замјеника правобраниоца

Према наводима оптужнице, Басрак се терети да је у периоду од 30. јула 2014. године до 5. новембра 2016. године, на подручју Новог Града и Приједора, у својству службеног лица, као замјеник правобраниоца, поступао у управном поступку у предмету Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Бањалука, покренутом по захтјеву његовог оца Б.Б.

Поступак се односио на признавање права власништва земљишта узурпацијом.

Радило се о шуми над којом је промијењена својина са дотадашњег титулара Независне Државе Хрватске у корист Републике Српске.

"Иако је био свјестан да постоје супротни интереси Републике Српске чији је законски заступник са једне стране и његовог оца са друге стране, у намјери да свом оцу прибави имовинску корист у виду предметне некретнине, није затражио своје изузеће у том поступку. Искористио је свој положај и овлашћење и свјесно пропустио изјавити жалбу на рјешење РУГИПП-а, а потом и покренути управни спор подношењем тужбе", стоји у оптужници.

У коначници се наводи да је низом незаконитих поступака Басрака, у јавним евиденцијама извршена укњижба права својине на некретнинама у корист његовог оца, а Републици Српској учињена штета.

(Мондо) Фото: Мондо 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

17.11.2023 18:38

Знаци ли то да га нема на функцији а да није лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

17.11.2023 19:02

Да им је овај био важан што се тиче прикупљања гласова и крађе на изборима рачунај да би и он био ослобођен.Међутим пошто црвена секта већ неколико година влада Приједором онда ће суд судити по закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

17.11.2023 19:08

Па цисто не могу вјеровати да су они дигли оптузницу против некога. Цитам и себи говорим ово је нека сала. Па коме се тај замјерио у секти, или није добро слусо ста поглавник говори. Мора се записати овај датум, иако це и ту бити да нема довољно доказа или це измјенити оптузницу. Ајде са овом оптузницом могу оправдати да приме плату. Теско нама са овим послусницима и полтронима корумпираним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

17.11.2023 19:46

Ако је пропустио уложити жалбу, како је могао покренути управни спор??? Има ли још криваца?🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимни

18.11.2023 12:39

Ако не улозите залбу на првостепено ресење у УП ресење постаје правосназно

Name

правник за управу

17.11.2023 19:57

добро првостепено рјесење залбу да је улозио, одбијена тузбу да је улозио, одбијена а Република Српска плати троскове Е, тад је стета, а не сад Оптузница це пасти, па опет дрзава плати троскове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

17.11.2023 21:20

Бас је глуп, судија а глуп, као систем и народ. Народ је глуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

17.11.2023 22:28

Терете га кривицно за несто од прије 9 година. Има ли беког свјезијег криминала или це овај данасњи криминал доци на ред 2032. године.

ОДГОВОРИТЕ