Бранимиру Главашу је мјесто у затвору а не у БиХ

Став ПДП-а је да ратни злочинац Бранимир Главаш треба да иде у затвор због злочина над Србима и неприхватљиво је да се лично хвали да се крије у БиХ, а да надлежне институције не реагују. Међутим, неприхватљиво је и то да неко ко обавља позицију предсједника Републике Српске, не улазећи у начине како је до те позиције дошао, о боравку Главаша у БиХ даје изјаве као неки аналитичар, а не човјек који држи све полуге власти у овој земљи. 

Република Српска 17.11.2023 | 16:32
Бранимиру Главашу је мјесто у затвору а не у БиХ

Рекао је ово генерални секретар ПДП Ненад Вуковић, истичући да је изјава Милорада Додика о безбједном боравку Главаша на територији БиХ чиста провокација. 

- Гдје је био Додик кад је Милановић у Дервенти, у сред Републике Српске, одликовао оне који су побили српску дјецу и старце? Одбио је да Милановића прогласимо непожељним у Српској, а касније се успоставло да је директно одобрио и лично дао сагласност да Милановић то уради – рекао је Вуковић, подсјећајући и да је, након прославе злочиначке акције „Маестрал“ у којој је побијено и протјерано хиљаде Срба, Милановић боравио управо код Додика на имању. 

Вуковић каже да, ако је Додик озбиљан у овоме што говори, онда то мора важити за све пресуђене особе из Хрватске.

- Не може онда ни Здравко Мамић бити у БиХ, без проблема се појављивати у јавности, уживати у бањалучким ресторанима са најближим Додиковим људима иако је правоснажно пресуђен, као и бројни други који се крију иза двојног држављанства – рекао је Вуковић. 

Подсјетио је да СНСД држи полуге власти у БиХ, а да су безбједносне структуре управо у њиховим рукама. 

- ПДП позива све институције на свим нивоима да реагују, а СНСД да обезбједи са својим стратешким партнером ХДЗ, који кадровски контролише Министарство правде БиХ,  да се правда проведе над оним који је чинио злочине над Србима. Такође, са својим стратешким партнером треба да обезбиједе и да се коначно ћирилица врати на уличне натписе у Мостар, те да се укину називи улица по усташким функционерима и злочинцима из времена НДХ – поручио је Вуковић.

(БН) Фото: Архива

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

А

17.11.2023 17:03

Ђе си ти био кад је грмило?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2023 20:19

Како те није срамота бранити оног ко је дозволио подјелу одликовања за убијене Србе. Изроде људског рода.

Name

Ре А

17.11.2023 22:32

Шверцовао је цигаре и нафту. А не, забуна, то је био твој господар и бог ваше папачке секте.

Name

Задес

17.11.2023 17:04

А гдје је мјесто насему лазном предсједнику Додику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

17.11.2023 18:12

ОВО ЈЕ ДЕФИНИТИВНО ДРЖАВА, ГДЈЕ ЈЕ СВЕ НЕНОРМАЛНО, ПОСТАЛО НОРМАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

17.11.2023 18:29

Направили су такве законе, да нико ником не испоручује одуђене на робију. БиХ, Србија и Хрватска...миц по миц, ко фол специјалне везе са Србијом и шта ?? Исти случај са Хрватскомн..... Тако нам и треба, ево очити примјер а има их безброј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

17.11.2023 18:39

Ми као народ добро смо и просли ко нас је све водио одд деведесетих , па до данас,и сами смо на све пристали тако и на Главаса који сада опет ради , сто је и радио. Србима је једино остало да се обозимо , неби ли наси потомци боље водили нас народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

17.11.2023 19:11

Он је код Додиковог јарана,није на Башчаршији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

17.11.2023 21:46

У бих је легално убијати Србе то су легитимни војни циљеви тако сматра онај суд Јосаница , Трново, Ледици , цитаво Подриње , Коњиц итд итд све је то за њих оправдано зато је овај устаса и досао у бих добице Нобеливу награду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

17.11.2023 22:27

Треба похапсит све који су правили злоцине а не свако,,СВОЈЕ ,, цува слави и наградјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

18.11.2023 07:49

Ово је срамота за БиХ полицију тај усташа је убијао србе по Осијеку,Винковцима,Броду,Жупанији. Одмах смеће ухапсити нека Хрватска уступи предмет или интерполову потрагу и решено али бојим се да је ово дил са БиХ властима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још

18.11.2023 10:55

Мало добит ће Бране/БРАНИМИР/, одликовање из Дервенте,Бранимира ако ово прочиташ реци БАЈИ Гдје си прешао границу је ли у Броду ,!!Дођи у дервенту гарант ти неће нитко ништа још ће ти дати пратњу Онај Каран и Баја само се најави да Баја може отићи у посјету негдје!???, Фол као није знао,,да долазиш,Ту ти је , и и и???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

18.11.2023 17:34

Тацно тако Бранимиру Главасу као и лазном прецеднику поново сте дојадили је место у затвору

ОДГОВОРИТЕ