Branimiru Glavašu je mjesto u zatvoru a ne u BiH

Stav PDP-a je da ratni zločinac Branimir Glavaš treba da ide u zatvor zbog zločina nad Srbima i neprihvatljivo je da se lično hvali da se krije u BiH, a da nadležne institucije ne reaguju. Međutim, neprihvatljivo je i to da neko ko obavlja poziciju predsjednika Republike Srpske, ne ulazeći u načine kako je do te pozicije došao, o boravku Glavaša u BiH daje izjave kao neki analitičar, a ne čovjek koji drži sve poluge vlasti u ovoj zemlji. 

Republika Srpska 17.11.2023 | 16:32
Branimiru Glavašu je mjesto u zatvoru a ne u BiH

Rekao je ovo generalni sekretar PDP Nenad Vuković, ističući da je izjava Milorada Dodika o bezbjednom boravku Glavaša na teritoriji BiH čista provokacija. 

- Gdje je bio Dodik kad je Milanović u Derventi, u sred Republike Srpske, odlikovao one koji su pobili srpsku djecu i starce? Odbio je da Milanovića proglasimo nepoželjnim u Srpskoj, a kasnije se uspostavlo da je direktno odobrio i lično dao saglasnost da Milanović to uradi – rekao je Vuković, podsjećajući i da je, nakon proslave zločinačke akcije „Maestral“ u kojoj je pobijeno i protjerano hiljade Srba, Milanović boravio upravo kod Dodika na imanju. 

Vuković kaže da, ako je Dodik ozbiljan u ovome što govori, onda to mora važiti za sve presuđene osobe iz Hrvatske.

- Ne može onda ni Zdravko Mamić biti u BiH, bez problema se pojavljivati u javnosti, uživati u banjalučkim restoranima sa najbližim Dodikovim ljudima iako je pravosnažno presuđen, kao i brojni drugi koji se kriju iza dvojnog državljanstva – rekao je Vuković. 

Podsjetio je da SNSD drži poluge vlasti u BiH, a da su bezbjednosne strukture upravo u njihovim rukama. 

- PDP poziva sve institucije na svim nivoima da reaguju, a SNSD da obezbjedi sa svojim strateškim partnerom HDZ, koji kadrovski kontroliše Ministarstvo pravde BiH,  da se pravda provede nad onim koji je činio zločine nad Srbima. Takođe, sa svojim strateškim partnerom treba da obezbijede i da se konačno ćirilica vrati na ulične natpise u Mostar, te da se ukinu nazivi ulica po ustaškim funkcionerima i zločincima iz vremena NDH – poručio je Vuković.

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

A

17.11.2023 17:03

Đe si ti bio kad je grmilo?

ODGOVORITE
Name

Re

17.11.2023 20:19

Kako te nije sramota braniti onog ko je dozvolio podjelu odlikovanja za ubijene Srbe. Izrode ljudskog roda.

Name

Re A

17.11.2023 22:32

Švercovao je cigare i naftu. A ne, zabuna, to je bio tvoj gospodar i bog vaše papačke sekte.

Name

Zades

17.11.2023 17:04

A gdje je mjesto nasemu laznom predsjedniku Dodiku?

ODGOVORITE
Name

+

17.11.2023 18:12

OVO JE DEFINITIVNO DRŽAVA, GDJE JE SVE NENORMALNO, POSTALO NORMALNO.

ODGOVORITE
Name

Veteran

17.11.2023 18:29

Napravili su takve zakone, da niko nikom ne isporučuje oduđene na robiju. BiH, Srbija i Hrvatska...mic po mic, ko fol specijalne veze sa Srbijom i šta ?? Isti slučaj sa Hrvatskomn..... Tako nam i treba, evo očiti primjer a ima ih bezbroj.

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

17.11.2023 18:39

Mi kao narod dobro smo i prosli ko nas je sve vodio odd devedesetih , pa do danas,i sami smo na sve pristali tako i na Glavasa koji sada opet radi , sto je i radio. Srbima je jedino ostalo da se obozimo , nebi li nasi potomci bolje vodili nas narod .

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

17.11.2023 19:11

On je kod Dodikovog jarana,nije na Baščaršiji

ODGOVORITE
Name

Joja

17.11.2023 21:46

U bih je legalno ubijati Srbe to su legitimni vojni ciljevi tako smatra onaj sud Josanica , Trnovo, Ledici , citavo Podrinje , Konjic itd itd sve je to za njih opravdano zato je ovaj ustasa i dosao u bih dobice Nobelivu nagradu

ODGOVORITE
Name

Bosanac

17.11.2023 22:27

Treba pohapsit sve koji su pravili zlocine a ne svako,,SVOJE ,, cuva slavi i nagradjuje.

ODGOVORITE
Name

Realnost

18.11.2023 07:49

Ovo je sramota za BiH policiju taj ustaša je ubijao srbe po Osijeku,Vinkovcima,Brodu,Županiji. Odmah smeće uhapsiti neka Hrvatska ustupi predmet ili interpolovu potragu i rešeno ali bojim se da je ovo dil sa BiH vlastima.

ODGOVORITE
Name

Još

18.11.2023 10:55

Malo dobit će Brane/BRANIMIR/, odlikovanje iz Dervente,Branimira ako ovo pročitaš reci BAJI Gdje si prešao granicu je li u Brodu ,!!Dođi u derventu garant ti neće nitko ništa još će ti dati pratnju Onaj Karan i Baja samo se najavi da Baja može otići u posjetu negdje!???, Fol kao nije znao,,da dolaziš,Tu ti je , i i i???

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

18.11.2023 17:34

Tacno tako Branimiru Glavasu kao i laznom precedniku ponovo ste dojadili je mesto u zatvoru

ODGOVORITE