Синдикат тражи да Електропривреда повуче одлуку

"Основни захтјев јесте повлачење одлуке о отказивању колективног уговора Електропривреде, такође и недвосмислен став докле је ЕРС организована као јединствен холдинг, да за раднике у Електропривреди РС може постојати само један колективни уговор", рекао је предсједник Конфедерације синдикара Републике Српске Жељко Тепавчевић.

Република Српска 17.11.2023 | 15:55
Синдикат тражи да Електропривреда повуче одлуку

Он је казао да је то одлука Предсједништва Конфедерације синдиаката, након што је 3. новембра једнострано раскинут колективни уговор за запослене у Електропривреди Републике Српске.

Тепавчевић је поручио да је на сједници Предсједништва дата пуна подршка одбору синдиката Електропривреде у свим ставовима, закључцима и радикализацији синдикалне борбе уколико то буде неопходно.

"Након проведених зборова, односно те активности, која је планирана до 24. новембра, одржаће се сједница одбора синдиката Електропривреде на којој ће се донијети термин и план одржавања протеста, генералног штрајка или штрајка упозорења  јер је 163 учесника тога састанка овластило главни одбор синдиката Електропривреде да донесе такву одлуку", рекао је Тепавчевић.

На сједници је разматрана и проблематика Жељезница Републике Српске па је од Владе Републике Српске затражено да уредно измирује све обавезе преузете процесом реструктурирања.

"Ове године је ребалансом предвиђено да се грант за Жељезнице умањи на 10 милиона. Сматрамо да су средства увећана тамо гдје то није било неопходно, а да се Жељезницама умањује за 10 милиона што сматрамо апсолутно неприхватљивим", рекао је Тепавчевић и затражио да се одмах приступи потписивању колективних уговора и повећању коефицијената у Жељезницама.

(БН) Фото: БН

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Шћепан

17.11.2023 16:38

Тепи и другим синдикалним ухљебима не смета огроман висак радника запослених без конкурса вец само тразе привилегије за себе. Одмах нова систематизација и отпустање непотребних радника примљених од владајуце странке без конкурса док се није урусила и ЕПРС. Близу је слом ако остане овако стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

17.11.2023 16:53

Да је правде сав вишак на улицу гдје сте били док су пропадале Бањалучке фирме док су радници избацивани на улицу доласком приватизације док су многи плакали и штрајкова ли ви ухљеби сте се иза леђа смијали дабогда вас стигло што сте заслужили ничија није до зоре сијала.

Name

ре Сцепан

17.11.2023 17:04

Е мој сцепане за кога ти навијас изгледа за лопова луку

Name

Маја

17.11.2023 18:23

Очистити од купљених диплома, да се ради у струци, стручни су технолошки вишак , остављени нестручни радници( ваљда знају климати главом ) , у моди су тиктокерке које се снимају и пјевају на радном мјесту. Синдикат се сад бори , сто се није борио кад су стручни и у струци радници проглашени технолошким вишком. Синдикат се дигне да би за себе добио неку корист. Стара прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хет

17.11.2023 18:31

Гдје синдикат био да брани раднике које су прогласили технолошким вишком, а касније примали нове раднике. Или оставили раднике комуникација са странком 0. ( тако вам је написати, оперисата, благо се вама, доји, поји. то је рјечник стручних радника)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

17.11.2023 22:34

Код вас нај висе има страначки ухљеба који не долазе на посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мареек

18.11.2023 05:57

Ови из ХЕ Вишеград се сударају по кругу па их шаљу да косе око викендица директора и политичара, окопавају врт, заливају цвеће... Пунице и куме се возе у Фоцу и БЛ у болницу на преглед слузбеним возилом као и у схопинг у Ужице, Сарајево. Који јад у 21 вијеку. Гдје то живимо? Све је то ЕРС а синдикат сути само дај полуписменом Тепавцевицу и оним око њега привилегије и све мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукулеле

18.11.2023 11:19

Свуда је тако, гласајте и даље за фашисте и биће још горе

Name

Милан

18.11.2023 09:15

Откуда Младен Мијатовиц овде? Зар он није смијењен и искљуцен из синдиката због ненамјенског тросења насих пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баћа

19.11.2023 04:10

Мој Милане јауко са гране,теби неко реко па ти мислиш тако је.

Name

Милан

19.11.2023 15:26

Нама су рекли да је за 4 мјесеца своје владавине потрошио 420 000 км од годишњег буџета , нама су рекли да је нелегално узимао 2 плате,каже у незнању,нама су рекли да је куповао лаптопе које нигдје пријавио није,скупи сервиси за ауто,невјероватна потрошња истог... Једино је са главушица које је јео на послу као смјенски инжињер и неумјереног опијања ракијом прешао на бифтеке и скупа вина али то му,вјерујем,није тешко пало као ни осталима чије је рачуне у кафанама он потписивао а ми плаћали.

Name

Ж. Р. С ДОБОЈ

18.11.2023 12:00

Види овога нашег стручњака са железнице. Он сам себе не разумије, али се лијепо и добро снашао. Лези хљебу да те једем. Ма у праву је зашто да хода умазан и да ради у рукавицама. Шминка и фурај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веско

18.11.2023 17:51

Ћутали сте,и ћутите и даље док дипломирани машински инжењери са Београдског и Новосадског Универзитета нису могли да остану да раде у РиТе, вец напустају мјесто родјења, или раде у приватним фирмама које извде радове за РиТе, а основци постали дипломирани машински инжењери и руководе, машине немају руковаоце, а Управа претворена у модну естраду,врхунски спортисти не могу да добију посао, већ им уништавате спортске каријере!!!

ОДГОВОРИТЕ