Sindikat traži da Elektroprivreda povuče odluku

"Osnovni zahtjev jeste povlačenje odluke o otkazivanju kolektivnog ugovora Elektroprivrede, takođe i nedvosmislen stav dokle je ERS organizovana kao jedinstven holding, da za radnike u Elektroprivredi RS može postojati samo jedan kolektivni ugovor", rekao je predsjednik Konfederacije sindikara Republike Srpske Željko Tepavčević.

Republika Srpska 17.11.2023 | 15:55
Sindikat traži da Elektroprivreda povuče odluku

On je kazao da je to odluka Predsjedništva Konfederacije sindiakata, nakon što je 3. novembra jednostrano raskinut kolektivni ugovor za zaposlene u Elektroprivredi Republike Srpske.

Tepavčević je poručio da je na sjednici Predsjedništva data puna podrška odboru sindikata Elektroprivrede u svim stavovima, zaključcima i radikalizaciji sindikalne borbe ukoliko to bude neophodno.

"Nakon provedenih zborova, odnosno te aktivnosti, koja je planirana do 24. novembra, održaće se sjednica odbora sindikata Elektroprivrede na kojoj će se donijeti termin i plan održavanja protesta, generalnog štrajka ili štrajka upozorenja  jer je 163 učesnika toga sastanka ovlastilo glavni odbor sindikata Elektroprivrede da donese takvu odluku", rekao je Tepavčević.

Na sjednici je razmatrana i problematika Željeznica Republike Srpske pa je od Vlade Republike Srpske zatraženo da uredno izmiruje sve obaveze preuzete procesom restrukturiranja.

"Ove godine je rebalansom predviđeno da se grant za Željeznice umanji na 10 miliona. Smatramo da su sredstva uvećana tamo gdje to nije bilo neophodno, a da se Željeznicama umanjuje za 10 miliona što smatramo apsolutno neprihvatljivim", rekao je Tepavčević i zatražio da se odmah pristupi potpisivanju kolektivnih ugovora i povećanju koeficijenata u Željeznicama.

(BN) Foto: BN

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Šćepan

17.11.2023 16:38

Tepi i drugim sindikalnim uhljebima ne smeta ogroman visak radnika zaposlenih bez konkursa vec samo traze privilegije za sebe. Odmah nova sistematizacija i otpustanje nepotrebnih radnika primljenih od vladajuce stranke bez konkursa dok se nije urusila i EPRS. Blizu je slom ako ostane ovako stanje.

ODGOVORITE
Name

Mišo

17.11.2023 16:53

Da je pravde sav višak na ulicu gdje ste bili dok su propadale Banjalučke firme dok su radnici izbacivani na ulicu dolaskom privatizacije dok su mnogi plakali i štrajkova li vi uhljebi ste se iza leđa smijali dabogda vas stiglo što ste zaslužili ničija nije do zore sijala.

Name

re Scepan

17.11.2023 17:04

E moj scepane za koga ti navijas izgleda za lopova luku

Name

Maja

17.11.2023 18:23

Očistiti od kupljenih diploma, da se radi u struci, stručni su tehnološki višak , ostavljeni nestručni radnici( valjda znaju klimati glavom ) , u modi su tiktokerke koje se snimaju i pjevaju na radnom mjestu. Sindikat se sad bori , sto se nije borio kad su stručni i u struci radnici proglašeni tehnološkim viškom. Sindikat se digne da bi za sebe dobio neku korist. Stara priča

ODGOVORITE
Name

Het

17.11.2023 18:31

Gdje sindikat bio da brani radnike koje su proglasili tehnološkim viškom, a kasnije primali nove radnike. Ili ostavili radnike komunikacija sa strankom 0. ( tako vam je napisati, operisata, blago se vama, doji, poji. to je rječnik stručnih radnika)

ODGOVORITE
Name

Pa da

17.11.2023 22:34

Kod vas naj vise ima stranački uhljeba koji ne dolaze na posao

ODGOVORITE
Name

Mareek

18.11.2023 05:57

Ovi iz HE Višegrad se sudaraju po krugu pa ih šalju da kose oko vikendica direktora i političara, okopavaju vrt, zalivaju cveće... Punice i kume se voze u Focu i BL u bolnicu na pregled sluzbenim vozilom kao i u shoping u Užice, Sarajevo. Koji jad u 21 vijeku. Gdje to živimo? Sve je to ERS a sindikat suti samo daj polupismenom Tepavcevicu i onim oko njega privilegije i sve moze.

ODGOVORITE
Name

Kukulele

18.11.2023 11:19

Svuda je tako, glasajte i dalje za fašiste i biće još gore

Name

Milan

18.11.2023 09:15

Otkuda Mladen Mijatovic ovde? Zar on nije smijenjen i iskljucen iz sindikata zbog nenamjenskog trosenja nasih para?

ODGOVORITE
Name

Baća

19.11.2023 04:10

Moj Milane jauko sa grane,tebi neko reko pa ti misliš tako je.

Name

Milan

19.11.2023 15:26

Nama su rekli da je za 4 mjeseca svoje vladavine potrošio 420 000 km od godišnjeg budžeta , nama su rekli da je nelegalno uzimao 2 plate,kaže u neznanju,nama su rekli da je kupovao laptope koje nigdje prijavio nije,skupi servisi za auto,nevjerovatna potrošnja istog... Jedino je sa glavušica koje je jeo na poslu kao smjenski inžinjer i neumjerenog opijanja rakijom prešao na bifteke i skupa vina ali to mu,vjerujem,nije teško palo kao ni ostalima čije je račune u kafanama on potpisivao a mi plaćali.

Name

Ž. R. S DOBOJ

18.11.2023 12:00

Vidi ovoga našeg stručnjaka sa železnice. On sam sebe ne razumije, ali se lijepo i dobro snašao. Lezi hljebu da te jedem. Ma u pravu je zašto da hoda umazan i da radi u rukavicama. Šminka i furaj.

ODGOVORITE
Name

Vesko

18.11.2023 17:51

Ćutali ste,i ćutite i dalje dok diplomirani mašinski inženjeri sa Beogradskog i Novosadskog Univerziteta nisu mogli da ostanu da rade u RiTe, vec napustaju mjesto rodjenja, ili rade u privatnim firmama koje izvde radove za RiTe, a osnovci postali diplomirani mašinski inženjeri i rukovode, mašine nemaju rukovaoce, a Uprava pretvorena u modnu estradu,vrhunski sportisti ne mogu da dobiju posao, već im uništavate sportske karijere!!!

ODGOVORITE