Туча навијача са полицијом у Софији, више повријеђених

Више особа је повријеђено у сукобима навијача и бугарске полиције у Софији уочи меча групе Г квалификација за Европско првенство 2024. године између Бугарске и Мађарске, преноси бугарски Спортал.

Регион 16.11.2023 | 19:17
Туча навијача са полицијом у Софији, више повријеђених

Навијачи више бугарских клубова окупили су се данас поподне у близини стадиона "Васил Левски" гдје је у 18 часова почео меч између Бугарске и Мађарске, који се игра без публике.

Навијачи су у групама кренули ка стадиону, али их је бугарска полиција спријечила да приђу том спортском објекту пошто је поставила кордоне. Око 17.40 часова по централноевропском времену избили су сукоби између навијача и полиције.

Навијачи су почели да бацају бакље и тврде предмете на полицију, која је одговорила воденим топовима. Локални медији наводе да има повријеђених на обје стране.

Бугарски навијачи протестују против предсједника ФС Бугарске Борислава Михаилова и траже његову оставку. Бугарски навијачи сматрају да је Михаилов један од главних криваца за лоше резултате бугарске репрезентације.

Бугарски Спортал наводи да су протести организовани и испред сједишта Министарства спорта гдје група навијача тражи оставке челника ФС Бугарске.

Фудбалери Бугарске се налазе на посљедњем мјесту на табели групе Г квалификација за ЕП 2024. са два бода.

(Тањуг) Фото:Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оли

16.11.2023 19:44

Они протестују овде ниста без обзира о чему се ради.Народ овце стали смо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Баш

16.11.2023 19:46

Бугари, јака фудбалска сила, као и ми овде, као нешто ће пропустити ! Умислили да имају неку другу особу на челу савеза,да би били прваци свијета, а овако... !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн портал

16.11.2023 19:57

Воли само нереде.

ОДГОВОРИТЕ