Tuča navijača sa policijom u Sofiji, više povrijeđenih

Više osoba je povrijeđeno u sukobima navijača i bugarske policije u Sofiji uoči meča grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Bugarske i Mađarske, prenosi bugarski Sportal.

Region 16.11.2023 | 19:17
Tuča navijača sa policijom u Sofiji, više povrijeđenih

Navijači više bugarskih klubova okupili su se danas popodne u blizini stadiona "Vasil Levski" gdje je u 18 časova počeo meč između Bugarske i Mađarske, koji se igra bez publike.

Navijači su u grupama krenuli ka stadionu, ali ih je bugarska policija spriječila da priđu tom sportskom objektu pošto je postavila kordone. Oko 17.40 časova po centralnoevropskom vremenu izbili su sukobi između navijača i policije.

Navijači su počeli da bacaju baklje i tvrde predmete na policiju, koja je odgovorila vodenim topovima. Lokalni mediji navode da ima povrijeđenih na obje strane.

Bugarski navijači protestuju protiv predsjednika FS Bugarske Borislava Mihailova i traže njegovu ostavku. Bugarski navijači smatraju da je Mihailov jedan od glavnih krivaca za loše rezultate bugarske reprezentacije.

Bugarski Sportal navodi da su protesti organizovani i ispred sjedišta Ministarstva sporta gdje grupa navijača traži ostavke čelnika FS Bugarske.

Fudbaleri Bugarske se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa dva boda.

(Tanjug) Foto:Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oli

16.11.2023 19:44

Oni protestuju ovde nista bez obzira o čemu se radi.Narod ovce stali smo....

ODGOVORITE
Name

Da Baš

16.11.2023 19:46

Bugari, jaka fudbalska sila, kao i mi ovde, kao nešto će propustiti ! Umislili da imaju neku drugu osobu na čelu saveza,da bi bili prvaci svijeta, a ovako... !

ODGOVORITE
Name

Bn portal

16.11.2023 19:57

Voli samo nerede.

ODGOVORITE