Познати пјевачи уводе бх. грађане у нову годину

- Непуна два мјесеца остала су до краја године, а припреме за новогодишње празнике већ су почеле у многим градовима широм БиХ.

Босна и Херцеговина 16.11.2023 | 07:23
Познати пјевачи уводе бх. грађане у нову годину

Јавни дочеци нове године, који ће се организовати на многим трговима, биће избор великог броја грађана, али и туриста који се одлуче да баш у неком од бх. градова уђу у ново љето.

Сви они који пожеле да проведу најлуђу ноћ у години у Бањалуци, имаће прилику да уживају у пјесмама регионално популарног пјевача Жељка Самарџића, док ће дан послије, тачније 1. јануара, пјевати Лепа Брена.

"Сасвим сигурно, ове двије концертне вечери у Бањалуку ће привући велики број туриста из земаља окружења, као што је то био случај и у претходним годинама", навели су из Градске управе Бањалука, која припрема многе активности током празничних дана.

"Зимзобал" и "Зимзопарк" биће мјеста сусрета и радости у окићеним парковима "Петар Кочић" и "Младен Стојановић", а у граду се надају и рекордним посјетама.

"Циљ нам је да и ове године привучемо што већи број туриста, али и да истовремено пружимо подршку нашој привреди, те да кроз мноштво манифестација и догађаја које организујемо и даље унапређујемо развој нашег града", казала је Милада Шукало, савјетница градоначелника Бањалуке.

Да је Бањалука једна од најпосјећенијих дестинација у Српској, али и БиХ за вријеме новогодишњих празника, потврдио је за "Независне новине" Младен Шукало, самостални стручни сарадник Туристичке организације Бањалука.

"Оно што смо ми до сада могли да установимо, а може свако када посјети Боокинг страницу, видјеће да је врло мало смјештајних капацитета остало. Скоро сви хотели су већ попуњени", рекао је Шукало, додајући да туристи резервишу и смјештаје у градовима који гравитирају Бањалуци када се све попуни у граду на Врбасу.

За новогодишње празнике и дочек нове године припремају се и у најјужнијем граду Српске - Требињу, али још се не зна ко ће Требињце забављати те ноћи.

"Планирамо да организујемо дочек нове године 31. децембра, међутим, припреме су још у току", рекао је кратко Мирко Ћурић, градоначелник  Требиња.

Богат програм током новогодишњих дана биће и у граду соли, гдје ће манифестација "Зима у Тузли" започети концертом Џејле Рамовић, док ће  посљедњег дана текуће године наступити "Бајага и Инструктори".

"По узору на градове из регије и Европе који традиционално нуде богате зимске маркете и садржајне празничне програме, зимску сезону у Тузли поново ће обиљежити манифестација 'Зима у Тузли', која из године у годину израста у туристички бренд препознатљив изван граница БиХ", истакла је за "Независне новине" Амра Јагањац, директорица Туристичке заједнице града Тузле.

Поред Тузле, дочек нове године биће организован и у другим мјестима, па ће тако 31. децембра Сарајлије забављати чак четири групе и то "Забрањено пушење", "Црвена јабука", "Бомбај штампа" и "Лету штуке".

Уз хитове пјевачице Марије Шерифовић у ново љето ће ући грађани Зенице, док ће онима који се одлуче за дочек на отвореном у Мостару нову годину у поноћ честитати пјевач Жељко Јоксимовић.

(Независне) Фото: Архива

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ВЕСНА

16.11.2023 07:30

Од ових Шукала у Б.луци нема мјеста за друге.. Све су добро плаћене позиције заузели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трошење

16.11.2023 09:53

Силне цифре ће се дати. Зар то не може скромније, уз учешће младих неафирмисаних умјетника, музичких школа, фолклорних друштава, омладинских позоришта. Огромне паре оду џепове богатих, а редови испред јавних кухиња све дужи. О ватромету да се не говори. Али код нас важи она “хљеба и игара” с нагласком на игре.

Name

Qqqq

16.11.2023 08:13

Сто нисте помогли пензионете. Марво. Ето. Гласања. Добицете. Глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

16.11.2023 08:30

А колико костају пјевачи ни ријечи🤬

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

16.11.2023 08:35

то је важно а мин плата, стандард грађана, корупција и криминал нису важни. Сретна Нова Година!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирил

16.11.2023 09:08

Чуј "најлуђа ноћ". Свака нам је луђа од претходне са оваквом влашћу. Чему да се радујемо, је ли што нам становништво одлази ван сопствене државе? Да ли што свачему расте цијена а плате у дубоком замрзавању. На крају ћемо ми, који из разних разлога морамо остати гдје јесмо, постати најлуђи као народ. Какви пјевачи, какви бакрачи. Ако сам иоле задовољан сам ћу себи пјевати од среће али то је у овом "лонцу" немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненци

16.11.2023 09:27

Од цијег новца плаћају гостовање?Сигурно не од свог.Да је градске власти у овом случају БЛ.брига за градане питали би нас да ли зелимо да се новац тако баца.Ста имамо од њиховог пјевања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баша Мркаљ

16.11.2023 09:38

Боље паре подјелити сиротињи него што бацате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

16.11.2023 09:39

Милокрад је све покрао и уништио какво славље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад

16.11.2023 09:55

Кад већ.госпођа Шукало спомиње туристе гдје је оних 40.000 туриста које је Драшко спомињао да ће доћи за вријеме трајања тениског турнира почетком године у Бања Луци.Чак су и аутобуску станицу поставили близо зграде РТРС кад навале туристи из еврпоских земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2023 10:57

Спомиње туристе који ће доћи а не спомиње туристе (Бањалучане) који ће отићи и оставити паре на неким другим дестинацијама. Многи управо због њихове понуде, највећим дијелом пуне кичераја и бацања новца од учесника преко ИМТ до ватромета.

Name

Реал-ан

16.11.2023 10:58

Имал как’а ”пјеваљка” да ме изведе преко гране није битно гдје?Само даље одавле🙏

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

16.11.2023 15:53

Сумњам да це Брена пјевати испод 50000 км,минимално,Жељко вјероватно нешто јефтиније?А јавна кухиња спала на донације добрих људи?Дали си због тога досао за градонацелника,симбиоза?

ОДГОВОРИТЕ