Poznati pjevači uvode bh. građane u novu godinu

- Nepuna dva mjeseca ostala su do kraja godine, a pripreme za novogodišnje praznike već su počele u mnogim gradovima širom BiH.

Bosna i Hercegovina 16.11.2023 | 07:23
Poznati pjevači uvode bh. građane u novu godinu

Javni dočeci nove godine, koji će se organizovati na mnogim trgovima, biće izbor velikog broja građana, ali i turista koji se odluče da baš u nekom od bh. gradova uđu u novo ljeto.

Svi oni koji požele da provedu najluđu noć u godini u Banjaluci, imaće priliku da uživaju u pjesmama regionalno popularnog pjevača Željka Samardžića, dok će dan poslije, tačnije 1. januara, pjevati Lepa Brena.

"Sasvim sigurno, ove dvije koncertne večeri u Banjaluku će privući veliki broj turista iz zemalja okruženja, kao što je to bio slučaj i u prethodnim godinama", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka, koja priprema mnoge aktivnosti tokom prazničnih dana.

"Zimzobal" i "Zimzopark" biće mjesta susreta i radosti u okićenim parkovima "Petar Kočić" i "Mladen Stojanović", a u gradu se nadaju i rekordnim posjetama.

"Cilj nam je da i ove godine privučemo što veći broj turista, ali i da istovremeno pružimo podršku našoj privredi, te da kroz mnoštvo manifestacija i događaja koje organizujemo i dalje unapređujemo razvoj našeg grada", kazala je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke.

Da je Banjaluka jedna od najposjećenijih destinacija u Srpskoj, ali i BiH za vrijeme novogodišnjih praznika, potvrdio je za "Nezavisne novine" Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik Turističke organizacije Banjaluka.

"Ono što smo mi do sada mogli da ustanovimo, a može svako kada posjeti Booking stranicu, vidjeće da je vrlo malo smještajnih kapaciteta ostalo. Skoro svi hoteli su već popunjeni", rekao je Šukalo, dodajući da turisti rezervišu i smještaje u gradovima koji gravitiraju Banjaluci kada se sve popuni u gradu na Vrbasu.

Za novogodišnje praznike i doček nove godine pripremaju se i u najjužnijem gradu Srpske - Trebinju, ali još se ne zna ko će Trebinjce zabavljati te noći.

"Planiramo da organizujemo doček nove godine 31. decembra, međutim, pripreme su još u toku", rekao je kratko Mirko Ćurić, gradonačelnik  Trebinja.

Bogat program tokom novogodišnjih dana biće i u gradu soli, gdje će manifestacija "Zima u Tuzli" započeti koncertom Džejle Ramović, dok će  posljednjeg dana tekuće godine nastupiti "Bajaga i Instruktori".

"Po uzoru na gradove iz regije i Evrope koji tradicionalno nude bogate zimske markete i sadržajne praznične programe, zimsku sezonu u Tuzli ponovo će obilježiti manifestacija 'Zima u Tuzli', koja iz godine u godinu izrasta u turistički brend prepoznatljiv izvan granica BiH", istakla je za "Nezavisne novine" Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle.

Pored Tuzle, doček nove godine biće organizovan i u drugim mjestima, pa će tako 31. decembra Sarajlije zabavljati čak četiri grupe i to "Zabranjeno pušenje", "Crvena jabuka", "Bombaj štampa" i "Letu štuke".

Uz hitove pjevačice Marije Šerifović u novo ljeto će ući građani Zenice, dok će onima koji se odluče za doček na otvorenom u Mostaru novu godinu u ponoć čestitati pjevač Željko Joksimović.

(Nezavisne) Foto: Arhiva

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

VESNA

16.11.2023 07:30

Od ovih Šukala u B.luci nema mjesta za druge.. Sve su dobro plaćene pozicije zauzeli.

ODGOVORITE
Name

Trošenje

16.11.2023 09:53

Silne cifre će se dati. Zar to ne može skromnije, uz učešće mladih neafirmisanih umjetnika, muzičkih škola, folklornih društava, omladinskih pozorišta. Ogromne pare odu džepove bogatih, a redovi ispred javnih kuhinja sve duži. O vatrometu da se ne govori. Ali kod nas važi ona “hljeba i igara” s naglaskom na igre.

Name

Qqqq

16.11.2023 08:13

Sto niste pomogli penzionete. Marvo. Eto. Glasanja. Dobicete. Glas

ODGOVORITE
Name

Oli

16.11.2023 08:30

A koliko kostaju pjevači ni riječi🤬

ODGOVORITE
Name

E

16.11.2023 08:35

to je važno a min plata, standard građana, korupcija i kriminal nisu važni. Sretna Nova Godina!!

ODGOVORITE
Name

Kiril

16.11.2023 09:08

Čuj "najluđa noć". Svaka nam je luđa od prethodne sa ovakvom vlašću. Čemu da se radujemo, je li što nam stanovništvo odlazi van sopstvene države? Da li što svačemu raste cijena a plate u dubokom zamrzavanju. Na kraju ćemo mi, koji iz raznih razloga moramo ostati gdje jesmo, postati najluđi kao narod. Kakvi pjevači, kakvi bakrači. Ako sam iole zadovoljan sam ću sebi pjevati od sreće ali to je u ovom "loncu" nemoguće.

ODGOVORITE
Name

Nenci

16.11.2023 09:27

Od cijeg novca plaćaju gostovanje?Sigurno ne od svog.Da je gradske vlasti u ovom slučaju BL.briga za gradane pitali bi nas da li zelimo da se novac tako baca.Sta imamo od njihovog pjevanja?

ODGOVORITE
Name

Baša Mrkalj

16.11.2023 09:38

Bolje pare podjeliti sirotinji nego što bacate.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

16.11.2023 09:39

Milokrad je sve pokrao i uništio kakvo slavlje.

ODGOVORITE
Name

Kad

16.11.2023 09:55

Kad već.gospođa Šukalo spominje turiste gdje je onih 40.000 turista koje je Draško spominjao da će doći za vrijeme trajanja teniskog turnira početkom godine u Banja Luci.Čak su i autobusku stanicu postavili blizo zgrade RTRS kad navale turisti iz evrposkih zemalja.

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2023 10:57

Spominje turiste koji će doći a ne spominje turiste (Banjalučane) koji će otići i ostaviti pare na nekim drugim destinacijama. Mnogi upravo zbog njihove ponude, najvećim dijelom pune kičeraja i bacanja novca od učesnika preko IMT do vatrometa.

Name

Real-an

16.11.2023 10:58

Imal kak’a ”pjevaljka” da me izvede preko grane nije bitno gdje?Samo dalje odavle🙏

ODGOVORITE
Name

Rambo

16.11.2023 15:53

Sumnjam da ce Brena pjevati ispod 50000 km,minimalno,Željko vjerovatno nešto jeftinije?A javna kuhinja spala na donacije dobrih ljudi?Dali si zbog toga dosao za gradonacelnika,simbioza?

ODGOVORITE