Схватите важност одлуке које треба донијети о БиХ

Министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић учествовао је на позив високог представника ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозепа Бореља, на састанку министара спољних послова држава чланица ЕУ и земаља Западног Балкана у оквиру сједнице Савјета за спољне послове (ФАЦ) у Бриселу.

Босна и Херцеговина 13.11.2023 | 21:30
Схватите важност одлуке које треба донијети о БиХ

На састанку је истакнуто како је циљ Европске уније да појача ангажман на подручју Западног Балкана са нагласком на заједничку спољну и безбједносну политику у контексту геополитичких изазова у европском сусједству и на Блиском истоку.

Било је ријечи и о недавно објављеном извјештају о напретку земаља кандидата за чланство у Европској унији.

Министар Конаковић је у свом обраћању нагласио да ће БиХ, охрабрена позитивним аспектима извјештаја о проширењу, наставити марљиво радити на провођењу 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије како би олакшала почетак преговора и интеграцију у ЕУ.

Оцијенио је да предстојећи састанак Европског савјета, у децембру, представља прилику за ЕУ да испуни своја обећања и задржи кредибилитет процеса проширења у регији Западног Балкана.

Позвао је државе чланице ЕУ да схвате важност, ефекта и посљедице одлуке коју требају донијети када је ријеч о БиХ и њеном европском путу.

Поновио је да је БиХ предата усклађивању спољне политике са Заједничком спољном и безбједносном политиком ЕУ те да је овогодишњи постотак усклађености 100 %. 

(Вијести.ба)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ВЛАСНИК РЕСТОРАНА

13.11.2023 21:47

Фаца овај Конаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.11.2023 22:23

Нема од тога свега ништа. Додик има задатак из Москве да БиХ не смије у ЕУ. Ботови у Скупстини БиХ из СНСДа це све урадити да нам не буде боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мики

14.11.2023 08:25

Јадан си ти који мисли да ће ти бити боље ако уђеш у ту ђубреталу. Нема ништа без властитог рада. Ради, производи па ће ти бити боље. Ја сам 10 година у ђубретали па немам ништа од тога. Њихов циљ је да проводиш њихову замишљену политику и узимаш њихове производе. Тешко ономе ко вјерује туђину. Уздај се усе и у своје кљусе.

Name

Мирослав

14.11.2023 11:03

Каква Москва, далеко су и није их брига за дејтонку. Проблем су три народа, три политите, три мисљења, три зеље. Москва се користи, да би се сакрили проблеми измедју три народа, а трају од деведесетих.

Name

Јоја

14.11.2023 15:27

Само БРИКС би Републику Српску и федерацију извео на прави пут остало све води у робство...

Name

БОБА

14.11.2023 06:52

Овај лик је јавно рекао да једно говоре поред камера а сасвим друго иза камера.То је опсте познато.Ту је и смјех од уха до уха.Све су то њихови лицни интереси.Медиска пазња,провод,путовања ,прицање празних прица.Нација га гледа као фацу из Турских серија.Ста реци него будала је онај ко не види даље од носа.Сви су гадљиви.Најбољи су за посматрање али зна се које.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

14.11.2023 08:06

Нека нас они сви оставе у миру. Конаковић нешто обећава, а. кримал и корупција, цвијетају у Државу. Фуј за свију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

14.11.2023 10:24

Ма гони ту ПЕДЕРЦИНУ ЕУРОПСКУ ВУЦИ БАТИНУ ОТРОВ НАСИЛНИЦИ, ЉУДИМА СУ НАСИЛНО УЛАЗИЛИ НА ИМАЊА И УБИЈАЛИ ЗДРАВУ СТОКУ МИЛОРАДЕ ТЕРАЈ ТА ГОВНА СТО ДАЉЕ ОД,-РС

ОДГОВОРИТЕ