Shvatite važnost odluke koje treba donijeti o BiH

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković učestvovao je na poziv visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja, na sastanku ministara spoljnih poslova država članica EU i zemalja Zapadnog Balkana u okviru sjednice Savjeta za spoljne poslove (FAC) u Briselu.

Bosna i Hercegovina 13.11.2023 | 21:30
Shvatite važnost odluke koje treba donijeti o BiH

Na sastanku je istaknuto kako je cilj Evropske unije da pojača angažman na području Zapadnog Balkana sa naglaskom na zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku u kontekstu geopolitičkih izazova u evropskom susjedstvu i na Bliskom istoku.

Bilo je riječi i o nedavno objavljenom izvještaju o napretku zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ministar Konaković je u svom obraćanju naglasio da će BiH, ohrabrena pozitivnim aspektima izvještaja o proširenju, nastaviti marljivo raditi na provođenju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije kako bi olakšala početak pregovora i integraciju u EU.

Ocijenio je da predstojeći sastanak Evropskog savjeta, u decembru, predstavlja priliku za EU da ispuni svoja obećanja i zadrži kredibilitet procesa proširenja u regiji Zapadnog Balkana.

Pozvao je države članice EU da shvate važnost, efekta i posljedice odluke koju trebaju donijeti kada je riječ o BiH i njenom evropskom putu.

Ponovio je da je BiH predata usklađivanju spoljne politike sa Zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU te da je ovogodišnji postotak usklađenosti 100 %. 

(Vijesti.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

VLASNIK RESTORANA

13.11.2023 21:47

Faca ovaj Konakovic.

ODGOVORITE
Name

Miki

13.11.2023 22:23

Nema od toga svega ništa. Dodik ima zadatak iz Moskve da BiH ne smije u EU. Botovi u Skupstini BiH iz SNSDa ce sve uraditi da nam ne bude bolje.

ODGOVORITE
Name

Re Miki

14.11.2023 08:25

Jadan si ti koji misli da će ti biti bolje ako uđeš u tu đubretalu. Nema ništa bez vlastitog rada. Radi, proizvodi pa će ti biti bolje. Ja sam 10 godina u đubretali pa nemam ništa od toga. Njihov cilj je da provodiš njihovu zamišljenu politiku i uzimaš njihove proizvode. Teško onome ko vjeruje tuđinu. Uzdaj se use i u svoje kljuse.

Name

Miroslav

14.11.2023 11:03

Kakva Moskva, daleko su i nije ih briga za dejtonku. Problem su tri naroda, tri politite, tri misljenja, tri zelje. Moskva se koristi, da bi se sakrili problemi izmedju tri naroda, a traju od devedesetih.

Name

Joja

14.11.2023 15:27

Samo BRIKS bi Republiku Srpsku i federaciju izveo na pravi put ostalo sve vodi u robstvo...

Name

BOBA

14.11.2023 06:52

Ovaj lik je javno rekao da jedno govore pored kamera a sasvim drugo iza kamera.To je opste poznato.Tu je i smjeh od uha do uha.Sve su to njihovi licni interesi.Mediska paznja,provod,putovanja ,pricanje praznih prica.Nacija ga gleda kao facu iz Turskih serija.Sta reci nego budala je onaj ko ne vidi dalje od nosa.Svi su gadljivi.Najbolji su za posmatranje ali zna se koje.

ODGOVORITE
Name

+

14.11.2023 08:06

Neka nas oni svi ostave u miru. Konaković nešto obećava, a. krimal i korupcija, cvijetaju u Državu. Fuj za sviju.

ODGOVORITE
Name

Panjik

14.11.2023 10:24

Ma goni tu PEDERCINU EUROPSKU VUCI BATINU OTROV NASILNICI, LJUDIMA SU NASILNO ULAZILI NA IMANJA I UBIJALI ZDRAVU STOKU MILORADE TERAJ TA GOVNA STO DALJE OD,-RS

ODGOVORITE