Кошаркаши Црвене звезде побиједили Задар у АБА лиги

- Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас у гостима екипу Задра резултатом 81:74 (23:24, 22:19, 25:11, 11:20) у мечу седмог кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 12.11.2023 | 19:28
Кошаркаши Црвене звезде побиједили Задар у АБА лиги

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Рокас Гиедраитис са 19 поена, док је Јаго дос Сантос додао 12. Код домаћих, најбољи је био Лука Божић са 18 поена.

Црвена звезда после седам кола у АБА лиги има шест победа и један пораз. Задар је забележио три тријумфа и четири пораза.

"Црвено-бели" ће у наредном колу регионалног такмичења на свом терену дочекати Морнар, док ће Задар гостовати Сплиту.

Домаћи кошаркаши су прву четвртину добили резултатом 24:23. "Црвено-бели" су другу четвртину отворили тројком Милоша Теодосића. Оба тима су потом погодила по неколико тројки, а екипе су се смењивале у вођству. Гости су серијом од 11:0 стигли до предности од 43:36. Задар је успео да изједначи на 43:43, али је прво полувреме завршено вођством Црвене звезде - 45:43.

Кошаркаши Црвене звезде су заиграли ангажованије у трећој четвртини, а гости су у 26. минуту први пут дошли до двоцифрене предности (59:49). Гости су наставили са добром игром у наставку меча, а у последњу деоницу су ушли са вођством од 70:54.

"Црвено-бели" су одржавали високу предност у већем делу последње четвртине, а Задар је на два минута пре краја успео да смањи на 80:71. Црвена звезда је на крају славила са 81:74.

Навијачи домаћег клуба су током меча више пута вербално вређали кошаркаше Црвене звезде, а утакмицу је обезбеђивао велики број припаднике полиције.

Ова утакмица је имала лошу увертиру, пошто су хулигани синоћ у Задру напали и претукли четири члана делегације КК Црвена звезда. Црвена звезда је саопштила да су током суботе увече у два одвојена инцидента у Задру без икаквог разлога нападнути члан УО клуба, заједно с још једним пријатељем клуба, као и два члана новинарске екипе.

Задарска полиција је потврдила данас да је привела више особа које су повезане са нападима на делегацију КК Црвена звезда.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар