Košarkaši Crvene zvezde pobijedili Zadar u ABA ligi

- Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima ekipu Zadra rezultatom 81:74 (23:24, 22:19, 25:11, 11:20) u meču sedmog kola regionalne ABA lige.

Košarka 12.11.2023 | 19:28
Košarkaši Crvene zvezde pobijedili Zadar u ABA ligi

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Rokas Giedraitis sa 19 poena, dok je Jago dos Santos dodao 12. Kod domaćih, najbolji je bio Luka Božić sa 18 poena.

Crvena zvezda posle sedam kola u ABA ligi ima šest pobeda i jedan poraz. Zadar je zabeležio tri trijumfa i četiri poraza.

"Crveno-beli" će u narednom kolu regionalnog takmičenja na svom terenu dočekati Mornar, dok će Zadar gostovati Splitu.

Domaći košarkaši su prvu četvrtinu dobili rezultatom 24:23. "Crveno-beli" su drugu četvrtinu otvorili trojkom Miloša Teodosića. Oba tima su potom pogodila po nekoliko trojki, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Gosti su serijom od 11:0 stigli do prednosti od 43:36. Zadar je uspeo da izjednači na 43:43, ali je prvo poluvreme završeno vođstvom Crvene zvezde - 45:43.

Košarkaši Crvene zvezde su zaigrali angažovanije u trećoj četvrtini, a gosti su u 26. minutu prvi put došli do dvocifrene prednosti (59:49). Gosti su nastavili sa dobrom igrom u nastavku meča, a u poslednju deonicu su ušli sa vođstvom od 70:54.

"Crveno-beli" su održavali visoku prednost u većem delu poslednje četvrtine, a Zadar je na dva minuta pre kraja uspeo da smanji na 80:71. Crvena zvezda je na kraju slavila sa 81:74.

Navijači domaćeg kluba su tokom meča više puta verbalno vređali košarkaše Crvene zvezde, a utakmicu je obezbeđivao veliki broj pripadnike policije.

Ova utakmica je imala lošu uvertiru, pošto su huligani sinoć u Zadru napali i pretukli četiri člana delegacije KK Crvena zvezda. Crvena zvezda je saopštila da su tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe.

Zadarska policija je potvrdila danas da je privela više osoba koje su povezane sa napadima na delegaciju KK Crvena zvezda.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar