Једно лице погинуло, хрватски министар тешко повријеђен

Хрватски министар одбране Марио Баножић, који је јутрос учествовао у саобраћајној несрећи код Винковаца у којој је једна особа погинула, због тежине повреда биће пребачен у осјечки КБЦ.

Регион 11.11.2023 | 12:00
Једно лице погинуло, хрватски министар тешко повријеђен

"Могу потврдити, како су Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова и саопштили, да је министар одбране Марио Баножић јутрос учествовао у саобраћајној несрећи код Винковаца, у којој је смртно страдала једна особа. Министар има тешке тјелесне повреде, по првим процјенама љекара, ван је животне опасности. Љекарска помоћ пружила му се у Општој жупанијској болници Винковци те ће бити сада пребачен у КБЦ Осијек. У току је увиђај којим руководи замјеница Жупанијског државног тужилаштва у Вуковару", потврдили су из хрватске Владе.

Полиција је објавила да је дојаву о саобраћајној несрећи на државној цести ДЦ-55 на излазу из Винковаца према Жупањи добила у суботу у 06.15 сати. Сударили су се комби и лично возило.

"Возач комби возила је у саобраћајној несрећи смртно страдао, док је возач личног возила (државни званичник), због задобијених повреда превезен у Општу жупанијску болницу Винковци" објавила је полиција.

Неслужбено "24Сата" сазнаје како је министар престизао камион испред себе и налетио на комби. Била је магла, Баножић је ишао у лов, на себи је имао ловачко одјело.

Доктор специјалиста Крунослав Шпочић, директор Опште болнице Винковци, дао је изјаву за "ХРТ" о здравственом стању министра одбране, Баножића.

"Јутрос је господин Баножић примљен у нашу болницу. Након примарне обраде и дијагностичких претрага које су учињене, он ће због потребе даљег неурохируршког надзора бити пребачен у клинички болнички центар Осијек у јединицу интензивног лијечења. Потреба је за неурохируршким надзором. Ми немамо у општој жупанијској болници неурохирургију, тако да ће због контузијских повреда главе бити пребачен тамо због потребе даљег надзора и опсервације неурохирургије. Иначе, господин Баножић је при свијести. Има контузијске повреде главе и мозга, али кажем да је у контакту, није губио свијест, тако да комоционирање је жестоко, али то иде у склопу таквих повреда", рекао је Шпочић.

(24сата.хр/Новости.хр/ХРТ) Фото: Новости.хр/Пиxселл

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Домаци странац

11.11.2023 11:23

Ја биједне дрзаве, министар цози лицни аутомобил, бе пратње цетири аута, без ротације ,без затварања цесте, фукара. Види код нас, барем пратња, 24/7. Све.о троску народа. Јос тако рано, е бас фукара.14

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

11.11.2023 15:33

И још ће дати оставку на министарско мјесто. Стварно јадно и биједно.

Name

Удружење педера

11.11.2023 11:42

Бит ће крив овај што је мртав,нажалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

11.11.2023 14:08

Јако ауто, а можда и пијан. Можда и дужност. Тајна. Овај сиромах у танком комбију, поранио можда на пијацу. СИРОТИЊИ. И Богу си тешка. Саучешће Породици. Србин из РС.

Name

Битањга бахата

11.11.2023 12:13

Због будалетине човјек изгубио живот . Белајни министар поштује правила . Да видимо како ће суд осудити ту фукару можда је и пијан био . Државни службеник може бахат бити на цести и угрозити нечији живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Битанга бахата

11.11.2023 17:17

Битанга си ти бахата.Свако то може направити био министар или обични радник.Суд је тај да на крају одлучи ко је бахат.

Name

Илија

11.11.2023 13:26

Како министри вазда преживе и у корони и у саобраћајној несрећи а страдају други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.11.2023 14:06

Министар погријешио тако наивно. Има јако ауто и није поштовао оне око себе. У то вријеме сам ??????Јадан сиромах из комбија. Поранио да крух заради. Најискреније саучешће Породици. Србин из РС.

ОДГОВОРИТЕ