Jedno lice poginulo, hrvatski ministar teško povrijeđen

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić, koji je jutros učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je jedna osoba poginula, zbog težine povreda biće prebačen u osječki KBC.

Region 11.11.2023 | 12:00
Jedno lice poginulo, hrvatski ministar teško povrijeđen

"Mogu potvrditi, kako su Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova i saopštili, da je ministar odbrane Mario Banožić jutros učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Ministar ima teške tjelesne povrede, po prvim procjenama ljekara, van je životne opasnosti. Ljekarska pomoć pružila mu se u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek. U toku je uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru", potvrdili su iz hrvatske Vlade.

Policija je objavila da je dojavu o saobraćajnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dobila u subotu u 06.15 sati. Sudarili su se kombi i lično vozilo.

"Vozač kombi vozila je u saobraćajnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač ličnog vozila (državni zvaničnik), zbog zadobijenih povreda prevezen u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci" objavila je policija.

Neslužbeno "24Sata" saznaje kako je ministar prestizao kamion ispred sebe i naletio na kombi. Bila je magla, Banožić je išao u lov, na sebi je imao lovačko odjelo.

Doktor specijalista Krunoslav Špočić, direktor Opšte bolnice Vinkovci, dao je izjavu za "HRT" o zdravstvenom stanju ministra odbrane, Banožića.

"Jutros je gospodin Banožić primljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljeg neurohirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja. Potreba je za neurohirurškim nadzorom. Mi nemamo u opštoj županijskoj bolnici neurohirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih povreda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljeg nadzora i opservacije neurohirurgije. Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske povrede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih povreda", rekao je Špočić.

(24sata.hr/Novosti.hr/HRT) Foto: Novosti.hr/Pixsell

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Domaci stranac

11.11.2023 11:23

Ja bijedne drzave, ministar cozi licni automobil, be pratnje cetiri auta, bez rotacije ,bez zatvaranja ceste, fukara. Vidi kod nas, barem pratnja, 24/7. Sve.o trosku naroda. Jos tako rano, e bas fukara.14

ODGOVORITE
Name

Milko

11.11.2023 15:33

I još će dati ostavku na ministarsko mjesto. Stvarno jadno i bijedno.

Name

Udruženje pedera

11.11.2023 11:42

Bit će kriv ovaj što je mrtav,nažalost

ODGOVORITE
Name

//

11.11.2023 14:08

Jako auto, a možda i pijan. Možda i dužnost. Tajna. Ovaj siromah u tankom kombiju, poranio možda na pijacu. SIROTINJI. I Bogu si teška. Saučešće Porodici. Srbin iz RS.

Name

Bitanjga bahata

11.11.2023 12:13

Zbog budaletine čovjek izgubio život . Belajni ministar poštuje pravila . Da vidimo kako će sud osuditi tu fukaru možda je i pijan bio . Državni službenik može bahat biti na cesti i ugroziti nečiji život

ODGOVORITE
Name

re Bitanga bahata

11.11.2023 17:17

Bitanga si ti bahata.Svako to može napraviti bio ministar ili obični radnik.Sud je taj da na kraju odluči ko je bahat.

Name

Ilija

11.11.2023 13:26

Kako ministri vazda prežive i u koroni i u saobraćajnoj nesreći a stradaju drugi.

ODGOVORITE
Name

+

11.11.2023 14:06

Ministar pogriješio tako naivno. Ima jako auto i nije poštovao one oko sebe. U to vrijeme sam ??????Jadan siromah iz kombija. Poranio da kruh zaradi. Najiskrenije saučešće Porodici. Srbin iz RS.

ODGOVORITE