Кошаркаши Звезде вечерас су поражени у Барселони

- Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас на гостовану од екипе Барселоне резултатом 86:81 у утакмици седмог кола Евролиге.

Кошарка 10.11.2023 | 22:44
Кошаркаши Звезде вечерас су поражени у Барселони

Најбољи у екипи Барселоне био је Џабари Паркер са 18 поена и четири скока, док је Вили Ернангомез додао 18 поена и четири скока.

У екипи Црвене звезде истакао се Лука Митровић са 22 поена и шест скокова.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу и преко Калинића и Паркера дошао до предности од 10 поена. Београдски тим у меч враћа Теодосић са четири везана поена уз три асистенције у три везана напада. 

Барселона је у другој четвртини предност одржавала преко рекета, са поенима Паркера и Ернангомеза. Звезда није имала одговор на брзу игру Барселоне у нападу, као и на чврсту одбрану коју су играли високи играчи шпанског тима. "Црвено-бели" су консолидовали одбрану на крају првог полувремена и тако успели да уз поене Недовића смање заостатак на само четири поена.

У трећој четвртини Барселона је успела поново да дође до двоцифрене предности, углавном са шутем за три поена.

Са друге стране после пет минута треће деонице Звезда је агресивније заиграла у нападу и успела да искористи грешке у нападу противника. Гиедраитис и Митровић су доносили битне поене за резултатски прикључак гостију.

Барселона је наставила да у последњој деоници напада рекет противника, као и да игра у транзицији. Звезда је успевала да до поена дође преко Недовића, као и Давидовца у кључним моментима. Грешиле су обе екипе на обе стране терена, па последњих 10 минута није донело много поена. Барселона се пред крај меча ослонила на шут за три поена, што није доносило резултате.

Митровић ја два минута пред крај успео да донесе Звезди озједначење, са кошем уз фаул и бацање које је искористио. Ипак Весели је потом погодио уз фаул у наредном нападу, али није реализовао додатно слободно бацање које је пре њега погодио Лапровитола, због техничке грешке коју је добио Сферопулос. 

Након неискоришћеног напада београдске екипе, Барселона је дошла преко Паркера до поена за плус пет, минут пре краја. 

Теодосић је у наредном нападу погодио за три али то није помогло Звезди, пошто је шпански тим до победе дошао са линије за слободна бацања након техничке коју је добио српски плејмејкер.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар