Košarkaši Zvezde večeras su poraženi u Barseloni

- Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanu od ekipe Barselone rezultatom 86:81 u utakmici sedmog kola Evrolige.

Košarka 10.11.2023 | 22:44
Košarkaši Zvezde večeras su poraženi u Barseloni

Najbolji u ekipi Barselone bio je Džabari Parker sa 18 poena i četiri skoka, dok je Vili Ernangomez dodao 18 poena i četiri skoka.

U ekipi Crvene zvezde istakao se Luka Mitrović sa 22 poena i šest skokova.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i preko Kalinića i Parkera došao do prednosti od 10 poena. Beogradski tim u meč vraća Teodosić sa četiri vezana poena uz tri asistencije u tri vezana napada. 

Barselona je u drugoj četvrtini prednost održavala preko reketa, sa poenima Parkera i Ernangomeza. Zvezda nije imala odgovor na brzu igru Barselone u napadu, kao i na čvrstu odbranu koju su igrali visoki igrači španskog tima. "Crveno-beli" su konsolidovali odbranu na kraju prvog poluvremena i tako uspeli da uz poene Nedovića smanje zaostatak na samo četiri poena.

U trećoj četvrtini Barselona je uspela ponovo da dođe do dvocifrene prednosti, uglavnom sa šutem za tri poena.

Sa druge strane posle pet minuta treće deonice Zvezda je agresivnije zaigrala u napadu i uspela da iskoristi greške u napadu protivnika. Giedraitis i Mitrović su donosili bitne poene za rezultatski priključak gostiju.

Barselona je nastavila da u poslednjoj deonici napada reket protivnika, kao i da igra u tranziciji. Zvezda je uspevala da do poena dođe preko Nedovića, kao i Davidovca u ključnim momentima. Grešile su obe ekipe na obe strane terena, pa poslednjih 10 minuta nije donelo mnogo poena. Barselona se pred kraj meča oslonila na šut za tri poena, što nije donosilo rezultate.

Mitrović ja dva minuta pred kraj uspeo da donese Zvezdi ozjednačenje, sa košem uz faul i bacanje koje je iskoristio. Ipak Veseli je potom pogodio uz faul u narednom napadu, ali nije realizovao dodatno slobodno bacanje koje je pre njega pogodio Laprovitola, zbog tehničke greške koju je dobio Sferopulos. 

Nakon neiskorišćenog napada beogradske ekipe, Barselona je došla preko Parkera do poena za plus pet, minut pre kraja. 

Teodosić je u narednom napadu pogodio za tri ali to nije pomoglo Zvezdi, pošto je španski tim do pobede došao sa linije za slobodna bacanja nakon tehničke koju je dobio srpski plejmejker.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar