За бјегунцем се трага, полицајци суспендовани

Од 7. новембра полиција у Бањалуци без успјеха трага за  пресуђеним педофилом Ивицом Мишковићем из Какња који је побјегао из суда након изрицања пресуде којом је осуђен на 4 године због злостављања деветогодишње унуке.

Република Српска 09.11.2023 | 19:54
За бјегунцем се трага, полицајци суспендовани

Кроз прозор Основног суда у Бањалуци, као у филмовима, Ивица Мишковић, осуђени педофил, побјегао је из просторије за задржавање у којој га је обезбјеђивала само једна полицијска службеница коју је наводно одгурнуо.

Директор судске полиције Жељко Драгојевић за БН каже да су полицајци који су били задужени за спровођење осумњиченог суспендовани. Међутим, званичних информација гдје се Мишковић налази још увијек нема. 

„Оно што могу да констатујем с ове позиције да је судска полиција предузела све мјере и радње у смислу спровођења унутрашњег поступка. Управо сам потписао рјешење о суспензији два полицајца који су радили на извршењу тог задатка и спровођењу тог лица“, каже Жељко Драгојевић, директор судске полиције Републике Српске.

На друштвеним мрежама шире се и фотографије бјегунца као и информација да је већ у Србији. Гранична полиција о свему је такође обавијештена, а на терену су, осим припадника Судске полиције, и полицајци Министарства унутрашњих послова. Министар Синиша Каран тврди да се за Мишковићем интензивно трага.

„Оног часа кад је искочио кроз прозор укључили смо се и ми тражимо га интензивно и мислим да ће то бити ријешено а јавност ће бити обавјештена“, каже Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Грађани кажу да је нејасно зашто мјере нису биле оштрије и како је осуђеник за вишеструко злостављање деветогодишњакиње остао сам у просторији суда? 

Поставља се питање шта није било у реду са аспекта безбиједности Основног суда и каква је била спремност полицајца који је обезбјеђивао Мишковића.

„Знајући биографију тог лица морали су превентивно дјеловати, под рефлекторе га ставити у потпуности да максималну пажњу тим лицима посвете у смислу надзора и контроле јер су опасни по друге грађане“, каже Душко Вејновић, професор на Факултету безбједносних наука БЛ.

Иако ово није први и једини случај злостављања малољетног лица од стране Мишковића, и упркос бројним оптужбама и свједочењима, он је за сада осуђен само за вишеструко злостављање деветогодишње унуке и то само на 4 године затвора.

Остаје неизвјесно када ће одслужити казну јер је још увијек у бјекству, а за њим је расписана и међународна потјерница.

(БН) Фото: Илустрација

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Петар

09.11.2023 20:09

За колико новца је пуштен да побјегне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

09.11.2023 20:12

Ово је лудило!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

09.11.2023 21:14

Требали сте му дати условно 6 мјесеци,јер 4 године за повратника у дијелу педофилије,оцигледно је тај судија као и он па се разумију,па га наградио са 4 године .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баша Мркаљ

09.11.2023 21:44

Збрисао ћоек у Београд, велики град па нека га траже међ 2 милиона становника. 🤓

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.11.2023 22:02

Само неко примио новац. Гдје може голорук човјек толикој полицији побијећи. Као стрине неке, да су. Отказ. И мотику у руке и крух заради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

09.11.2023 22:58

Зашто судија није наредио да се ставе лисице на руке и то на леђима за опасне педофиле или у посебну просторију гдје се прозори немогу отварати,јадни чувари осташе без посла,биће враћени ако нађу правог адвоката

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

10.11.2023 02:17

Све исценирано

Name

бл

10.11.2023 10:00

каква полиција, то је багра корумпирана и лоповска..као побјегао је он њима, у по града, камере на сваком ћошку...е мој народе, кога ми плаћамо

ОДГОВОРИТЕ