Za bjeguncem se traga, policajci suspendovani

Od 7. novembra policija u Banjaluci bez uspjeha traga za  presuđenim pedofilom Ivicom Miškovićem iz Kaknja koji je pobjegao iz suda nakon izricanja presude kojom je osuđen na 4 godine zbog zlostavljanja devetogodišnje unuke.

Republika Srpska 09.11.2023 | 19:54
Za bjeguncem se traga, policajci suspendovani

Kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci, kao u filmovima, Ivica Mišković, osuđeni pedofil, pobjegao je iz prostorije za zadržavanje u kojoj ga je obezbjeđivala samo jedna policijska službenica koju je navodno odgurnuo.

Direktor sudske policije Željko Dragojević za BN kaže da su policajci koji su bili zaduženi za sprovođenje osumnjičenog suspendovani. Međutim, zvaničnih informacija gdje se Mišković nalazi još uvijek nema. 

„Ono što mogu da konstatujem s ove pozicije da je sudska policija preduzela sve mjere i radnje u smislu sprovođenja unutrašnjeg postupka. Upravo sam potpisao rješenje o suspenziji dva policajca koji su radili na izvršenju tog zadatka i sprovođenju tog lica“, kaže Željko Dragojević, direktor sudske policije Republike Srpske.

Na društvenim mrežama šire se i fotografije bjegunca kao i informacija da je već u Srbiji. Granična policija o svemu je takođe obaviještena, a na terenu su, osim pripadnika Sudske policije, i policajci Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar Siniša Karan tvrdi da se za Miškovićem intenzivno traga.

„Onog časa kad je iskočio kroz prozor uključili smo se i mi tražimo ga intenzivno i mislim da će to biti riješeno a javnost će biti obavještena“, kaže Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Građani kažu da je nejasno zašto mjere nisu bile oštrije i kako je osuđenik za višestruko zlostavljanje devetogodišnjakinje ostao sam u prostoriji suda? 

Postavlja se pitanje šta nije bilo u redu sa aspekta bezbijednosti Osnovnog suda i kakva je bila spremnost policajca koji je obezbjeđivao Miškovića.

„Znajući biografiju tog lica morali su preventivno djelovati, pod reflektore ga staviti u potpunosti da maksimalnu pažnju tim licima posvete u smislu nadzora i kontrole jer su opasni po druge građane“, kaže Duško Vejnović, profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka BL.

Iako ovo nije prvi i jedini slučaj zlostavljanja maloljetnog lica od strane Miškovića, i uprkos brojnim optužbama i svjedočenjima, on je za sada osuđen samo za višestruko zlostavljanje devetogodišnje unuke i to samo na 4 godine zatvora.

Ostaje neizvjesno kada će odslužiti kaznu jer je još uvijek u bjekstvu, a za njim je raspisana i međunarodna potjernica.

(BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Petar

09.11.2023 20:09

Za koliko novca je pušten da pobjegne.

ODGOVORITE
Name

Banja luka

09.11.2023 20:12

Ovo je ludilo!!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

09.11.2023 21:14

Trebali ste mu dati uslovno 6 mjeseci,jer 4 godine za povratnika u dijelu pedofilije,ocigledno je taj sudija kao i on pa se razumiju,pa ga nagradio sa 4 godine .

ODGOVORITE
Name

Baša Mrkalj

09.11.2023 21:44

Zbrisao ćoek u Beograd, veliki grad pa neka ga traže međ 2 miliona stanovnika. 🤓

ODGOVORITE
Name

+

09.11.2023 22:02

Samo neko primio novac. Gdje može goloruk čovjek tolikoj policiji pobijeći. Kao strine neke, da su. Otkaz. I motiku u ruke i kruh zaradi.

ODGOVORITE
Name

Starina

09.11.2023 22:58

Zašto sudija nije naredio da se stave lisice na ruke i to na leđima za opasne pedofile ili u posebnu prostoriju gdje se prozori nemogu otvarati,jadni čuvari ostaše bez posla,biće vraćeni ako nađu pravog advokata

ODGOVORITE
Name

Eh

10.11.2023 02:17

Sve iscenirano

Name

bl

10.11.2023 10:00

kakva policija, to je bagra korumpirana i lopovska..kao pobjegao je on njima, u po grada, kamere na svakom ćošku...e moj narode, koga mi plaćamo

ODGOVORITE