"Тајкунска глад и похлепа одавно немају границе"

Компанија „Алумина“ д.о.о. планира да уз, угаљ, који већ користи за загријавање фабрике, ложи и РДФ гориво, које се добија из комуналног и индустријског отпада, а поред папира, пластике, гуме, текстила и дрвета, ово гориво садржи и тешке метале.

Република Српска 09.11.2023 | 15:32
"Тајкунска глад и похлепа одавно немају границе"

„Тајкунска глад и похлепа већ одавно немају границе. Након што су отели, покрали и раскућили сву земљу и фабрике Републике Српске, изгледа да су нашли начин и ваздух да нам отму, јер више ништа и није остало“, поручили су ово из Градског одбора Народног фронта Зворник поводом информације да компанија „Алумина“ д.о.о. планира да користи РДФ гориво направљено из комуналног и индустријског отпада увезеног из Европске уније. 

Наиме, компанија „Алумина“ д.о.о. планира да уз, угаљ, који већ користи за загријавање фабрике, ложи и РДФ гориво, које се добија из комуналног и индустријског отпада, а поред папира, пластике, гуме, текстила и дрвета, ово гориво садржи и тешке метале.

„Небо  је свачије  власништво и тако мора остати. Без обзира на ту неку студију, јасно је да постоји велика опасност да Зворник постане град са огромном стопом загађености ваздуха. Они који сматрају да та спалионица отпада у нашем граду није штетна, нека одговоре на једноставно питање: зашто се онда тај отпад не спаљује у држави у којој је направљен, него се довози у наш град“, забринуто питају из Градског одбора Народног фронта Зворник. 

Из овог Одбора поручују грађанима Зворника да ће се чврсто супротставити овој одлуци компаније „Алумина“ д.о.о:

„Нећемо дозволити никакво тровање нашег ваздуха! Позивамо све грађане Зворника да нам се придруже у овој борби и активностима које ћемо предузети како бисмо колико – толико сачували здравље људи у Зворнику“, саопштили су из Народног фронта Републике Српске.

(БН) Фото: Агенције 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Искрено

09.11.2023 15:49

И чудимо се што Хрватска хоће да одлаже нуклеарни отпад. Они одложили складиштење, а у Зворнику хоће да трују народ. Ово нема нигдје. То вам је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Инспекторат све договорили. Када се грађани побуне, онда смо против радних мјеста, непријатељи ове државе....а што нам дјеца умиру од карцинома, старији да и не говоримо, то нема везе. Идиоти, шта рећи, само похлепа тајкуна и надлежних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.11.2023 17:07

Наплаћују они увоз отпада, и користе као спалионицу, народ ко народ као и за све до сада буниће се десетак дана и заборавити као и за све до сад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаа

09.11.2023 17:47

Народ неће ништа заборавити, узалуд се надате....

Name

??

09.11.2023 17:53

АКО СЕ ВУЛИЦКЕ ПИТА .ОНДА СЕ ТАЦНО ЗНА ЦИЈЕ ЈЕ НЕБО ОНА ЈЕ ЈАСНО РЕКЛА КО ЈЕ БОГ.. ХВАЛА БОГУ ДРАГОМ ПА МЕНИ И ЊОЈ НИЈЕ ИСТИ

Name

М

09.11.2023 18:51

Само скенер гласачких листича и нема заборава. Они иду у заборав.

Name

Ре@Јаа

09.11.2023 19:12

Заборавице народ све! Па не би били у оваквој ситуацији, да народ памти!