"Tajkunska glad i pohlepa odavno nemaju granice"

Kompanija „Alumina“ d.o.o. planira da uz, ugalj, koji već koristi za zagrijavanje fabrike, loži i RDF gorivo, koje se dobija iz komunalnog i industrijskog otpada, a pored papira, plastike, gume, tekstila i drveta, ovo gorivo sadrži i teške metale.

Republika Srpska 09.11.2023 | 15:32
"Tajkunska glad i pohlepa odavno nemaju granice"

„Tajkunska glad i pohlepa već odavno nemaju granice. Nakon što su oteli, pokrali i raskućili svu zemlju i fabrike Republike Srpske, izgleda da su našli način i vazduh da nam otmu, jer više ništa i nije ostalo“, poručili su ovo iz Gradskog odbora Narodnog fronta Zvornik povodom informacije da kompanija „Alumina“ d.o.o. planira da koristi RDF gorivo napravljeno iz komunalnog i industrijskog otpada uvezenog iz Evropske unije. 

Naime, kompanija „Alumina“ d.o.o. planira da uz, ugalj, koji već koristi za zagrijavanje fabrike, loži i RDF gorivo, koje se dobija iz komunalnog i industrijskog otpada, a pored papira, plastike, gume, tekstila i drveta, ovo gorivo sadrži i teške metale.

„Nebo  je svačije  vlasništvo i tako mora ostati. Bez obzira na tu neku studiju, jasno je da postoji velika opasnost da Zvornik postane grad sa ogromnom stopom zagađenosti vazduha. Oni koji smatraju da ta spalionica otpada u našem gradu nije štetna, neka odgovore na jednostavno pitanje: zašto se onda taj otpad ne spaljuje u državi u kojoj je napravljen, nego se dovozi u naš grad“, zabrinuto pitaju iz Gradskog odbora Narodnog fronta Zvornik. 

Iz ovog Odbora poručuju građanima Zvornika da će se čvrsto suprotstaviti ovoj odluci kompanije „Alumina“ d.o.o:

„Nećemo dozvoliti nikakvo trovanje našeg vazduha! Pozivamo sve građane Zvornika da nam se pridruže u ovoj borbi i aktivnostima koje ćemo preduzeti kako bismo koliko – toliko sačuvali zdravlje ljudi u Zvorniku“, saopštili su iz Narodnog fronta Republike Srpske.

(BN) Foto: Agencije 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Iskreno

09.11.2023 15:49

I čudimo se što Hrvatska hoće da odlaže nuklearni otpad. Oni odložili skladištenje, a u Zvorniku hoće da truju narod. Ovo nema nigdje. To vam je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Inspektorat sve dogovorili. Kada se građani pobune, onda smo protiv radnih mjesta, neprijatelji ove države....a što nam djeca umiru od karcinoma, stariji da i ne govorimo, to nema veze. Idioti, šta reći, samo pohlepa tajkuna i nadležnih.

ODGOVORITE
Name

Hm

09.11.2023 17:07

Naplaćuju oni uvoz otpada, i koriste kao spalionicu, narod ko narod kao i za sve do sada buniće se desetak dana i zaboraviti kao i za sve do sad....

ODGOVORITE
Name

Jaa

09.11.2023 17:47

Narod neće ništa zaboraviti, uzalud se nadate....

Name

??

09.11.2023 17:53

AKO SE VULICKE PITA .ONDA SE TACNO ZNA CIJE JE NEBO ONA JE JASNO REKLA KO JE BOG.. HVALA BOGU DRAGOM PA MENI I NJOJ NIJE ISTI

Name

M

09.11.2023 18:51

Samo skener glasačkih lističa i nema zaborava. Oni idu u zaborav.

Name

Re@Jaa

09.11.2023 19:12

Zaboravice narod sve! Pa ne bi bili u ovakvoj situaciji, da narod pamti!